L’all és un aliment indispensable en la nostra cuina mediterrània. Aquest bulb asiàtic arrelat a la nostra dieta no s’utilitza únicament per donar un toc saborós als plats, sinó que també té grans efectes medicinals. Durant tota la història s’ha utilitzat l’all com a remei contra malalties, per tractar el mal de panxa i ferides…
Aquest aliment destaca per la seva riquesa en minerals (potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode) i pel seu contingut vitamínic. Les propietats saludables de l’all estan associades al seu contingut en principis actius en sofre (al·licina, entre d’altres). Però els principis actius només es forma quan triturem o tallem l’all molt fi i quan el mengen cru.
L’all, sempre que es consumeixi cru, té múltiples beneficis medicinals. És antibiòtics, antimicòtic, antivíric, anticoagulant, antitrombòtic i hipertensor. A més, redueix els nivells de colesterol i pot prevenir determinats càncers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada