L’alimentació del futur

Tot i que el 2020 està aquí al costat i semblaria que amb l’experiència de la humanitat i els avenços tecnològics ens haguessim d’alimentar prou bé, no és del tot cert.

M’atraveixo a afirmar que un % bastant elevat de la població suspendria en quant a hàbits de salut. I que d’aquests,  alguns pateixen malauradament de sobrepes o obesitat, la pandemia del segle XXI.

Però no siguem derrotistes, tot el contrari… 

Posem-nos les piles, la literatura científica està d’acord en que cal que seguim un patró de dieta mediterrania, i algú és preguntarà que és?

Fem un repàs: es tracta d’una dieta amb un alt consum de fruites i verdures, oli verge d’oliva extra, llegums (2 o 3 cops/setmana), més peix que carn, cereals rics amb fibra, incloure fruits secs i derivats làctics com el iogurt.

Afagiriem també que els estudis evidencien que la inactivitat física ens perjudica seriament, i que cal moure’s.

I a més a més:

  • cal que ens toqui el sol quan no sigui prejudicial per la nostra pell, per sintetizar la suficient vitamina D
  • cal descansar les hores necessaries
  • cal menjar de forma conscient, mastegant bé els aliments
  • I molt molt i molt important: cal aprendre a conectar amb la respiració, parar i evitar sobredosis d’estress innecessari  

Aviat hi haurà eines molt innovadores i futuristes que avaluaran el nostre DNA i ens podran dir quin tipus d’alimentació personalitzada és la més adequada per cada un de nosaltres. A dia d’avui encara queda molt per fer.

Mentrestant alimenta’t correctament i de manera senzilla, val molt la pena.

Per: Mònica Dicenta

TOTES LES NOTÍCIES