alguer

Superfície
L’Alguer ocupa una superfície de 224,43 km2 de l’illa de Sardenya i s’inclou dins la província de Sassari.

Població
Al voltant dels 40.000 habitants.

Idioma
L’idioma oficial és l’italià. Es calcula que un 15% es comunica com a norma general en català. La tercera llengua de la població és el sard.
Topònim: S’Alighèra, en sard; Alghero, en italià, i L’Alguer, en català.

Clima
L’Alguer gaudeix clima mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos i humits refrescats per la presència de vent.

Gastronomia
Els formatges i la cuina tradicional marinera són exemples de la gastronomia típica algueresa. Es complementa amb carns a la graella i els vins de la zona.

ComunicacionsLa companyia Ryanair opera vols directes des de l’aeroport de Girona a la ciutat de l’Alguer.

Poblada des de temps prehistòrics, la ciutat de l’Alguer va ser fundada l’any 1102 per la família genovesa Doria com a port fortificat.

Durant la guerra veneciano-genovesa, els genovesos ocuparen la ciutat però la conquesta de la Corona d’Aragó va ser efectiva el 1354 i la zona es va repoblar amb catalans. Amb la Guerra de Successió espanyola, el domini de la Corona d’Aragó va acabar el 1702.
L’Alguer és una població emmurallada amb un ric passat històric. Antic port pesquer, actualment el turisme és la principal font de riquesa.

Destaquen la bellesa de les seves platges, amb 80 km de costa anomenada la Ribera del Corall, i del casc històric, que data del segle XII, amb monuments i edificacions que sovint recorden el gòtic català.

En aquest sentit, cal esmentar la catedral de Santa Maria, d’estil gòtic català en les cinc capelles i en la base del campanar. La nau principal i les dues laterals són d’estil renaixentista, amb un afegit neoclàssic a la façana.

L’esglèsia de Sant Francesc també té les seves influències gòtiques catalanes a l’altar major i a les capelles.

El Palau d’Albis és un típic exemple de l’arquitectura catalano-aragonesa del segle XVI.
Una passejada pels carrers de Vittorio Emanuele, Roma i les típiques places ens mostren la cara més típica i tradicional de la ciutat.

Altres monuments de visita recomanada són el Palau Carcassona, l’església de Sant Miquel, l’antiga església de la Mare de Déu del Rosari -actual Museu Diocesà-. També cal esmentar la Torre del Portal i la Torre de l’Esperó Reial. Des de l’Alguer es recomana fer una visita a la Grotta Nettuno, on es poden observar les espectaculars formacions d’estalactites i estalagmites formades a través de milions d’anys.

La reserva natural de Porto Conte és una altra de les visites recomanades en una estada a l’Alguer.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada