L’alcalde imputat pel cas Emarsa diu que el viatge a Andorra el va pagar de la seva butxaca

L’alcalde de Manises i vicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo, imputat per diferents delictes relacionats amb la gestió de l’Empresa Metropolitana d’Aigües Residuals (Emarsa), un òrgan públic que administrava la depuradora de Pinedo (València), ha reconegut en un comunicat que va venir a Andorra de viatge l’agost del 2009, però ha declarat que l’estada al Principat la va pagar de la seva butxaca i en cap cas va anar a càrrec d’Emarsa. Un informe de l’Agència Tributària d’Espanya posa de manifest que l’empresa va defraudar 2’4 milions a Hisenda entre els anys 2006 i 2009 mitjançant despeses en viatges i regals, entre altres pràctiques il·legals.

Andorra va ser el país escollit per l’alcalde del Partit Popular (PP) de Manises, Enrique Crespo, l’agost del 2009 per venir a passar uns dies de vacances amb la família. L’alcalde i vicepresident de la Diputació valenciana està imputat per varis delictes relacionats amb la gestió de l’Empresa Metropolitana d’Aigües Residuals (Emarsa) que administrava la depuradora de la comunitat valenciana de Pinedo.

Segons un informe de l’Agència Tributària, Emarsa va defraudar 2’4 milions a Hisenda entre els anys 2006 i 2009 a través d’una trama de facturació il·legal que es va desenvolupar a mitjançant despeses en viatges i regals, entre altres pràctiques fraudulentes.

Un d’aquests viatges podria haver estat el que Crespo va fer a Andorra, segons va publicar el diari valencià Levante. Ara, però, l’alcalde de Manises declara en un comunicat que la seva estada al Principat no la va pagar l’empresa. ‘Nego rotundament que la meva estada a Andorra, el mes d’agost, anés a càrrec d’Emarsa’. També nega haver estat allotjat a l’hotel de l’exgerent de l’empresa, Esteban Cuesta, així com que la factura de la seva estança l’hagués abonat l’empresa que gestionava la depuradora. ‘Tinc, i he tingut sempre, la sana costum de pagar de la meva butxaca les meves vacances’.

A més, per Crespo el fet de ‘coincidir’ a Andorra amb l’exgerent d’Emarsa durant les vacances a Andorra ‘no té la menor importància’, ja que ‘Cuesta sabia que jo aniria a estiuejar amb la meva família a Andorra, com vaig comentar després de l’últim Consell d’Administració de juliol’, ha explicat en el comunicat.

A la foto: Enrique Cuesta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.