L’alcalde de Viana do Castelo destaca l’activitat econòmica i cultural de la comunitat portuguesa a Andorra

El president del municipi de Viana do Castelo, José Maria Costa, una de les poblacions portugueses que històricament més ha nodrit la comunitat lusitana d’Andorra, ha destacat la bona acollida que té aquest col·lectiu al Principat, la seva participació en el desenvolupament econòmic del país, i com alhora ha sabut preservar la seva cultura, identitat i llengua. Costa ha visitat per primer cop Andorra per assistir aquest dissabte a la quarta edició del Festival de Folklore Ibèric i per reunir-se amb els empresaris de la comunitat portuguesa per establir relacions amb les empreses de Viana do Castelo i per captar inversió estrangera per potenciar les activitats turístiques i industrials de la regió.

El president del municipi de Viana do Castelo, José Maria Costa, juntament amb el director del grup folklòric de la Casa de Portugal, Jose Luís Carvalho, han presentat aquest divendres la quarta edició del Festival de Folklore Ibèric que se celebrarà aquest dissabte per celebrar el 17è aniversari d’aquest grup de folklore. L’acte tindrà lloc a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i, a banda del grup amfitrió, hi haurà l’actuació de l’Agrupación Folklórica Aturuxo de A Coruña, el Rancho Folclórico de Baiao, i l’esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany. Carvalho ha destacat que en total hi haurà uns 150 balladors, i que s’espera poder gairebé omplir l’aforament de la sala, tal com s’ha aconseguit en les edicions prèvies.

El president de Viana do Castelo ha destacat el treball fet per les associacions com la Casa de Portugal a l’hora de divulgar la cultura popular lusitana, i ha afegit que la cultura és un factor molt important ‘per al diàleg i la col·laboració entre els pobles’.

Durant la seva estada, Costa es reunirà amb diferents representants de la comunitat portuguesa i dels empresaris, i en aquest sentit, ha assegurat que és un motiu d’orgull que els residents portuguesos a Andorra siguin una comunitat treballadora, amb capacitat d’integrar-se, i que hagin ‘contribuït al desenvolupament econòmic del país’. L’objectiu de les trobades que farà aquest dissabte és potenciar les relacions empresarials entre els dos territoris, per ajudar els empresaris de la regió de Viana do Castelo a exportar els seus productes, relacionats amb l’energia eòlica, les armes de caça i el vi, però també per captar inversió estrangera per desenvolupar la seva activitat turística i industrial.

TOTES LES NOTÍCIES