albercoc

Del maig al setembre són els mesos naturals en què podem trobar albercocs en els nostres mercats. Les tonalitats d’aquesta fruita varien del groguenc, passant per l’ataronjat i vermellós. La presència de més superfície vermellosa dóna nota del grau de dolçor del fruit.
Com sol passar en les fruites típiques d’aquesta època de l’any, es tracta d’un aliment amb alt contingut en aigua, amb baixa aportació d’hidrats de carboni i, consegüentment, amb un nivell calòric força baix, que se situa en les 40 calories per cada 100 grams d’albercocs consumits.

Una de les qualitats més interessants de l’albercoc és derivada del contingut en provitamina A (betacarotè), d’alta acció antioxidant. El betacarotè es transforma en vitamina A, a mesura que el nostre organisme en requereix. La vitamina A és imprescindible per al bon estat de la pell i de la visió i el cabell. També té una acció reforçadora del sistema immunològic. L’albercoc és ric en potassi i, en menor proporció, en magnesi i en calci. L’alt contingut en aigua juntament amb l’aportació de potassi fan que l’albercoc sigui una fruita especialment diürètica.

A més a més, l’albercoc és ric en tanins, unes substàncies que tenen propietats astringents, antiinflamatòries i antioxidants. També molts experts recomanen aquesta fruita a persones amb estómacs delicats i amb digestions pesades.
Per la seva textura, tamany, propietats i sabor, l’albercoc és una fruita recomanable per a tothom, ja sigui nens, adults, gent gran, esportistes…

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada