Els alumnes que cursin els estudis universitaris a Tolosa tindran accés a una nou servei que presta l’ajuntament. La mairie, en col·laboració amb la Universitat de Tolosa, ofereix garanties als propietaris perquè els estudiants puguin llogar pisos, resolent una de les dificultats tradicionals dels joves andorrans que havien de presentar avals.

La informació sobre aquest ajut i altres beneficis derivats de cursar estudis universitaris a França es poden trobar en un díptic informatiu editat pel departament d’ensenyament Superior i Recerca i del ministeri d’Educació i Joventut i l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Andorra a França. La promoció dels ajuts va en paral·lel a la potenciació del Centre de Tolosa de l’Institut d’Estudis Andorrans com a punt d’acollida, informació i orientació dels estudiants andorrans al sud de França,

El díptic recull els ajuts que ofereix el Govern andorrà, que són:

– Ajuts a l’ensenyament superior

– Dues Habitacions reservades per a estudiants d’Andorra a la CIUP (Cité Internationale Universitaire de Paris)

– Un total de deu habitacions reservades per a estudiants d’Andorra al CROUS (Centre régional des oeuvres universitaires et scolaires) de Tolosa

– Tramitació per obtenir la targeta de resident o estudiant a França (imprescindible per accedir a ajudes franceses).

El díptic suggereix els llocs d’Internet on es poden trobar pisos de lloguer a França. Així mateix, s’informa dels ajuts oferts per a l’estat francès com són les ajudes per al pagament de lloguer o les garanties ja mencionades de lloguer de pisos.

Finalment s’hi pot trobar un calendari on s’ especifiquen les dates per portar a terme les gestions.

Es pot completar la informació mitjançant una consulta als webs del departament d’Ensenyament Superior i Recerca ensenyamentsuperior.ad, de l’Institut d’Estudis Andorrans a Tolosa iea.ad i al web de l’Ambaixada d’Andorra a França exteriors.ad .

Per la seva banda, el Departament d’Ensenyament Superior i Recerca ha fet difusió d’aquesta informació als estudiants d’Andorra que el curs vinent seguiran estudis d’ensenyament superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada