L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet espera compensacions per la línia Adrall-Andorra

AdrallL’Ajuntament de Ribera d’Urgellet es mostra contrari a la línia d’alta tensió entre Adrall i Andorra, tot i reconèixer que serà difícil aturar el projecte en cas que les administracions donin el vistiplau per tirar-lo endavant.

L’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, veu pocs beneficis per al municipi i la comarca en el fet que la nova línia travessi la zona. Per això, Capdevila coincideix amb el consistori de Montferrer i Castellbò en el fet que cal demanar compensacions a Red Eléctrica Española, impulsora del projecte.

En aquest sentit, Capdevila creu que una de les compensacions més lògiques hauria de ser una rebaixa en el rebut de la llum, tal com ja tenen d’altres municipis del Pirineu que suporten la generació o transport d’energia.

Un altre actor, més poderós, amb qui haurà de negociar Red Eléctrica és la Generalitat. I és que el Govern català no veu de bons ulls que la línia passi a poca distància de l’aeroport Pirineus-la Seu, ja que podria afectar el trànsit aeri i les possibilitats de creixement d’activitat.

El Departament d’Empresa ha sol·licitat l’elaboració d’un informe sobre la compatibilitat entre els vols i la presència de l’alta tensió a menys d’un quilòmetre de la pista, ja que podria provocar interferències en els enlairaments i aterratges.

Reunió informativa a la Seu

Cal recordar que per avui dimecres, a les 7 de la tarda al Centre Cívic de la Seu, s’ha convocat una reunió informativa sobre la línia Adrall-Andorra. La xerrada va adreçada tant als propietaris afectats com als veïns en general.

Es comptarà amb representats del despatx d’advocats Cudós i d’un representant de la Generalitat. Els organitzadors també hi han convidat Red Eléctrica Española, però l’empresa ha declinat assistir-hi per explicar el projecte.

Foto: 1001puertosdemontana