coloms seu

Davant de l’èxit obtingut durant la campanya de l’any passat, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament la Seu d’Urgell ha contractat una nova campanya de control de coloms a través de l’esterilització.

L’actuació consisteix en donar pinso de blat de moro recobert amb una pel·lícula de Nicarbazina, un fàrmac que té poder anticonceptiu pels coloms, mitjançant la instal·lació de tres expenedors automàtics que subministren el menjar a primera hora del matí per tal d’assegurar-ne el seu consum.

La instal·lació d’aquests expenedors es realitza en els punts on es detecta una major població de coloms i que alhora sigui tècnicament viable. Concretament se n’instal·laran dos al centre històric i un altre a la zona de l’Avinguda del Salòria.

El pressupost d’aquesta actuació és de 4.295,50, euros, i s’ha contractat a l’empresa AMBIENS perquè es faci càrrec del control de la població d’aquestes aus mitjançant OVISTOP, que és la mateixa empresa que va realitzar l’actuació l’any 2014.

Resultats molt positius

Recordem que durant l’any 2014 la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc va iniciar aquesta nova campanya de control de la població de coloms amb OVISTOP, un esterilitzant per aquest tipus d’aus.

La campanya es va dur a terme entre els mesos d’abril a desembre, període de cria de l’espècie. Els resultats de la campanya van ser molt positius, ja que es va estimar que la població observada de coloms es va reduir un 23%, gràcies a que amb aquest mètode s’inhibeix la capacitat reproductora dels coloms i per tant s’evita el creixement de la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada