L’Ajuntament de la Seu suspèn les activitats intergeneracionals pel coronavirus

Sant Hospital de la Seu d'urgell
Sant Hospital de la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha comunicat aquest dimarts que suspèn de manera provisional les activitats intergeneracionals, a causa de les actuals mesures de prevenció contra el coronavirus.

El consistori ha anunciat que pren la decisió tot seguint les recomanacions que ha tramès el Departament de Salut a les administracions locals i a la població en general. Concretament, s’han aturat les activitats presencials en què hi hagi d’haver participació d’alumnes a les residències de gent gran. El consistori hi ha afegit que seguiran “en contacte permanent amb el Govern, tot ajustant els protocols per fer front als riscos del COVID-19”.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha enllaçat a través dels seus perfils a xarxes socials la informació publicada pel Departament de Salut per informar sobre les causes i conseqüències del coronavirus i sobre com evitar-lo. En aquest apartat especial que s’ha obert aquests dies s’hi recorda que aquest nou virus “circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar éssers humans i poden causar problemes respiratoris”, si bé subratllen que “majoritàriament produeixen simptomatologia lleu”.

 

Crida a no difondre informacions falses
La malaltia es va detectar per primera vegada el desembre passat a la ciutat de Wuhan (Hubei, Xina). Salut assegura que “majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris”. Alhora, insten la població a “seguir canals oficials i no difondre informacions falses o no contrastades”, com també a adreçar-se al CAP o al telèfon 061 en cas de dubte.