L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprovarà amb tota probabilitat en la sessió plenària que se celebrarà avui al vespre l’adhesió al conveni de col·laboració subscrit el 8 d’octubre de 2013, entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Catalunya Banc, SA per promoure l’ocupació d’habitatges per destinar-los a lloguer assequible.

Amb aquesta adhesió, s’estableix el marc de col•laboració per part de l’Ajuntament urgellenc amb la finalitat d’optimitzar el procediment i assolir l’efectiva ocupació dels habitatges proposats per CatalunyaCaixa.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es compromet a realitzar les gestions necessàries que permetin identificar a aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible. Les gestions que s’hagin de realitzar es consensuaran sempre entre l’Ajuntament urgellenc i l’Agència de l’habitatge de Catalunya.

D’altra banda, destacar que serà CatalunyaCaixa qui informarà al Consistori urgellenc dels habitatges ubicats al terme municipal de la Seu d’Urgell, així com de les baixes dels habitatges proposats que per ocupació, per pèrdua de les condicions d’habitabilitat o altres causes de força major impedeixin la seva comercialització en règim de lloguer.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, ha valorat molt favorablement l’acord destacant la “importància de la iniciativa donades les dificultats amb què es troben moltes famílies a l’hora de fer front a una primera necessitat com és l’habitatge. “Les iniciatives público-privades complementen en aquest cas els recursos provinents de l’administració, contribuint en el manteniment de la cohesió social”, ha afegit Vives.

El conveni entre l’Ajuntament de la Seu i l’entitat bancària es materialitza, d’inici, amb l’obtenció de dos habitatges que es destinaran a lloguer per a persones amb pocs recursos. Des de l’ens s’han establert, a més, converses amb d’altres entitats bancàries així com també s’estan valorant d’altres opcions amb la mateixa finalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada