L’Ajuntament de la Seu s’adhereix a la Declaració de sobirania de Catalunya

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar anit amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el del PP, la moció presentada per ERC i CiU per adherir-se a la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble Catalunya. Aquesta declaració va ser aprovada pel Parlament de Catalunya, reunit en la primera sessió de la desena legislatura el passat 23 de gener, atenent el resultat de les eleccions del 25 de novembre de 2012.

La moció aprovada per 16 dels 17 regidors que conformen el Consistori urgellenc, recull que d’acord amb la voluntat majoritària expressada democràticament per part del poble de Catalunya, el Parlament de Catalunya acorda iniciar el procés per fer efectiu l’exercici del dret a decidir per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin decidir el seu futur col•lectiu, d’acord amb els principis de sobirania, legitimitat democràtica, transparència, diàleg, cohesió social, europeisme, legalitat, paper principal del Parlament i participació.

Els grups municipals d’ERC i CiU van presentar aquesta moció al ple de l’ajuntament urgellenc “davant la transcendència del moment històric i conscients de la responsabilitat que també té el món local en aquest procés”.

La moció també recull l’esperit de la manifestació del passat 11 Setembre sota el lema “Catalunya nou Estat d’Europa”, la qual va representar una expressió del rebuig de la ciutadania envers la manca de respecte a les decisions del poble de Catalunya.

El text aprovat anit per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell també fa referència a l’aprovació, el passat 27 de setembre per part del Parlament de Catalunya, de la resolució 742/IX que constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta.

TOTES LES NOTÍCIES