L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat el projecte de reforma de la plaça de les Moreres. L’actuació té un presssupost de 204.000 euros i ha de permetre modernitzar l’espai i regular millor el trànsit en aquest punt del barri de Santa Magdalena, al costat de l’església del mateix nom.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, ha avançat que el canvi més important en la fesomia de la plaça serà l’eliminació de l’actual illot i la construcció en el seu lloc d’una rotonda, per regular la circulació en un indret en el qual hi conflueixen el camí de la Palanca, el passeig del Parc i els carrers del Bisbe Iglesias Navarri, de la Canal Baridana i de Ribera d’Urgellet. El pas giratori també disposarà al seu interior d’un espai per als vianants, amb bancs per seure.

Fierro ha explicat que això servirà per completar la millora de la zona, atès que la part de la plaça que toca a l’església ja havia estat remodelada anteriorment i que ara fa dos anys la Generalitat va remodelar el camí de la Palanca, que enllaça amb la carretera en direcció a Cerc. Tot i això, es millorarà l’àrea de jocs infantils, amb una partida de 36.000 euros.

Les obres comportaran també la construcció de noves voreres i el reforçament de la seguretat als passos de vianants. Paral·lelament, es reformarà el paviment i les zones enjardinades. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que aportarà 67.000 euros al pressupost previst.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada