batalla-fierroL’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell posarà en consideració del plenari que se celebrarà avui a les vuit del vespre el pressupost municipal per l’any 2014 que és de 12.675.830 euros, superior en 400.000 euros respecte al de 2013.

El pressupost municipal per l’exercici de l’any vinent “compleix amb tres paràmetres bàsics: el principi d’estabilitat pressupostària, el sostre de despesa i el Pla Econòmic Financer 2012-2015”, ha avançat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en roda de premsa aquest matí.

Batalla ha explicat que tot i ser un pressupost “auster i rigorós” és capaç de mantenir les partides que garanteixen la cohesió social, de mantenir incentius a empreses, emprenedors i comerços i alhora aposten per tirar endavant, conjuntament amb el SOC, polítiques que generin ocupació. En aquest darrer paràmetre l’Ajuntament de la Seu es proposa la creació d’una dotzena de llocs de treball en l’especialitat de paletes, peons, pintors i personal de neteja.

Primer exercici on s’estabilitzen els ingressos

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda del Consistori de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, ha detallat durant la presentació del pressupost municipal pel 2014 que en aquest nou exercici s’estabilitzen els ingressos per primera vegada en cinc anys.

Fierro també ha explicat que el pressupost d’enguany supera en 400.000 euros el de l’any passat, fet que ve donat per quatre raons bàsiques:

1. S’incorpora tant en ingressos com en despeses la recollida d’escombraries, tot i que fa un efecte neutre en aquest cas, però incrementa la xifra.

2. Desprès de cinc anys, no tenim la necessitat d’ajustar el pressupost amb dividends de HIULS, 465.000€ l’any 2013, tot i que desprès no s’han fet mai efectius.

3. L’any 2014, ja no es contemplen els 300.000€ d’indemnització per compliment de sentencia pel cas conegut per Gallinaire, aquest mes de desembre es pagaran els darrers 300.000€, i la xifra final serà del ordre de 3,5 milions euros.

4. Ja ha quedat aplicada l’última mesura que es tenia pendent del Pla Econòmic Financer, concretament la reforma estructural en el capítol de personal, aprovat per unanimitat en assemblea dels treballadors i per amplia majoria del plenari el passat mes de maig. Això es reflecteix en 200.000€ menys de despesa de personal pel 2014, que sumats als 100.000€ aplicat durant el 2013 i als prop de 200.000€ que es reflectiran el 2015 produirà l’estalvi proposat.

 Inversions necessàries per la ciutat

Pel que fa a l’apartat d’inversions de cara al pressupost de 2014, cal remarcar que “tot i l’ajust pressupostari es continuen fent les inversions que la ciutat necessita”, ha assenyalat Jesús Fierro.

En aquest aspecte del pressupost municipal, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de la Seu ha explicat que si durant l’any 2013 s’han finalitzat inversions per un import de 750.000 euros, i s’estan executant inversions per més d’1.100.000 euros, per l’any 2014 es contemplen com a principals inversions l’urbanització del Pati Palau; el canvi de gespa artificial del camp de futbol municipal; l’implementació de la biomassa a l’edifici consistorial; millores de voravies, pintat de passos de vianants; senyalització comercial d’acord al Pla Estratègic Comercial; manteniment de camins; així com un nou plau d’inversions després del tancament de l’any 2013. “Són unes inversions perquè la Seu camini cap a la consolidació, tot cobrint les necessitats que genera la ciutat”, ha apuntat Jesús Fierro.

Impostos congelats per tercer any

Jesús Fierro també ha volgut afegir que per primera vegada des de fa alguns anys, “disposem de fons propis per destinar a inversions”.

Una altra qüestió a tenir en compte, segons ha explicat Fierro és que es rebaixa la ràtio d’endeutament fins al 75%, tot remarcant que es venia d’un 137%.

“Tots aquests objectius -ha indicat Fierro- s’assoleixen fent ajustos en la despesa, ja que pel que fa ingressos, on el Pla Econòmic i Financer contemplava un increment anual de l’IPC, per tercer any consecutiu no s’han incrementat els impostos municipals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada