L’Ajuntament de la Seu presenta mesures per fomentar l’emprenedoria

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat avui les diferents mesures que ha elaborat per aquest 2013 per a fomentar l’emprenedoria al nostre municipi. Aquestes accions estan impulsades per l’àrea de Promoció Econòmica i per l’àrea de Joventut, a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Concretament, des de Promoció Econòmica s’ha obert una convocatòria de subvencions amb l’objectiu de dinamitzar el desenvolupament econòmic de la ciutat. Paral•lelament, l’Oficina Jove ha editat la guia JovEmprèn on recull tots els recursos i serveis adreçats a joves emprenedors, de menys de 35 anys, que desitgin obrir o ampliar el seu negoci a la Seu d’Urgell.

Subvencions per a la promoció del municipi

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Pallarès, l’objectiu d’aquestes subvencions és “incentivar la reactivació de l’economia local donades les excepcionals circumstàncies econòmiques que estem vivim”. “És per això, ha remarcat Pallarès, que el pressupost municipal per enguany ha duplicat la partida del pressupost destinada a l’obertura de nous negocis a la ciutat, passant dels 16.000 euros amb què es comptava fins al moment a 30.000”.

Amb aquestes noves bases, l’Ajuntament aposta de manera decidida per les empreses de la ciutat al quasi doblar aquesta partida.“S’arribarà a més població, tant per la quantitat econòmica que s’hi afegeix, com per l’ampliació de criteris en les bases”, ha afegit Jordi Pallarès.

Les diferents línies de subvenció per a la promoció del municipi van destinades a la implantació, les reformes o ampliacions, els traspassos i les millores estètiques d’establiments comercials i de serveis de la ciutat durant el 2012; així com a les noves empreses creades al 2012 per joves menors de 35 anys o majors de 55 anys.

Noves línies de subvenció

Com a novetats, les bases d’aquests ajuts també recullen els traspassos de negocis efectuats durant el 2012 d’una activitat per canvi de titular, i la innovació i valor afegit a la promoció econòmica per aquells establiments que hagin impulsat accions i productes innovadors en la nostra ciutat. En aquest supòsit, s’estableix una excepció i no es considera imprescindible que s’hagin constituït durant el 2012.

El termini per sol·licitar aquestes subvencions és fins el 30 d’abril i es poden tramitat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

JovEmprèn, guia de recursos i serveis per a joves emprenedors

D’altra banda, des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell també es fa una aposta decisiva pels joves emprenedors. En aquest sentit, la regidora de Joventut de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha anunciat que per segon any consecutiu s’ha editat la guia JovEmprèn que recull els serveis, les accions i els recursos per a la promoció d’iniciatives empresarials adreçades als joves emprenedors, de menys de 35 anys, que desitgin obrir o ampliar el seu negoci a la Seu d’Urgell. “Aquesta guia, ha explicat Planes, informa als joves emprenedors els passos a seguir a l’hora de crear la seva pròpia empresa”.

La guia JovEmprèn ha estat elaborada amb la col•laboració de la taula d’agents laborals on hi participen l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU), ASPID, entre d’altres.

Aquest fulletó permet al jove que vol engegar un negoci a la Seu saber quin llocs pot adreçar-se per fer cadascun dels tràmits que comporta la creació d’una empresa. A més, el CETAP s’estableix com el punt de referència empresarial tant per als joves com per a la resta d’urgellencs que vulguin crear algun negoci o obrir un establiment.

La guia JovEmprèn també recopila quins altres recursos pot acollir-se com a jove empresari. A tall d’exemple, l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ofereix :

• Fira de Sant Ermengol: 25 % descompte en el preu d’un estand a la mostra empresarial i comercial.

• Mercat setmanal: 25% descompte en el preu d’una parada al mercat, segons disponibilitat d’espai.

• Mercat Medieval: Si la iniciativa empresarial té caràcter artesanal, tindràs espai gratuït per a la teva parada.

Finalment, aquest fulletó, fa un recull dels contactes del teixit associatiu empresarial que hi ha a la Seu d’Urgell com també dels serveis públics i, finalment, d’enllaços web on ampliar més informació

Aquest fulletó es distribuirà per diferents espais, com gestories, el teixit associatius, centres de formació professional, entre d’altres punts d’interès empresarial.

TOTES LES NOTÍCIES