pressupostos seuL’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha executat bona part de les cinc propostes més votades per part dels ciutadans urgellencs, sorgides del procés de pressupostos participatius d’enguany, endegat per primera vegada a la capital alturgellenca.

La tinent d’alcalde i regidora de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha comentat que “arribar a la fase de culminació del procés havent treballat amb les prioritats que marca la ciutadania, fa doblement satisfactòria la nostra feina. Ha estat un procés molt interessant que repetirem per al proper exercici pressupostari”. Vives ha afegit “esperem que s’ampliï encara més el nombre de propostes i de persones que les votin: l’oportunitat de poder opinar i decidir sobre allò que succeeix a la nostra ciutat, no es pot deixar passar. És l’essència de la participació ciutadana”.

Una de les propostes, pràcticament finalitzada, és la compra i instal·lació de tres desfibril·ladors que s’ubicaran en diferents indrets de la ciutat, que ha suposat una inversió de 5.400 euros. Properament aquests equips de cardioprotecció quedaran fixats en diferents punts de la Seu: un a la zona esportiva municipal; un altre a l’exterior de l’edifici del Centre Cultural Les Monges, i el tercer serà un dispositiu mòbil que custodiarà la Policia Municipal. A més, es renovaran els equips que ja disposen el Palau d’Esports i el Parc del Segre.

Una segona acció proposada pels ciutadans de la Seu, que també s’ha realitzat per part de l’Ajuntament urgellenc, és la compra d’una gàbia per a gats, una altra gàbia per a postoperatori per a femelles i material d’esterilització per 90 femelles i 60 mascles rodamóns pels carrers de la ciutat. Aquesta proposta ha tingut un cost de 4.860 euros.

Una tercera proposta, en què s’està treballant, és la revisió dels pendents dels baixadors dels passos de vianants per posar-los al mateix nivell que el carrer. Aquesta obra la porta a terme la brigada municipal i té un cost de 40.000 euros. Val dir que s’anirà fent fins a completar el pressupost total assignat a aquests pressupostos participatius 2015.

Una quarta proposta, ja realitzada durant l’estiu, han estat les obres d’arranjament de la pista de bàsquet de l’escola Albert Vives. Cal remarcar, però, que aquesta obra ha estat assumida finalment pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i, per tant, el pressupost previst per dur-la a terme s’ha sumat a la revisió dels pendents dels baixadors dels passos de vianants.

Respecte a la construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre, Camí d’Alàs, i el Parc de Bombers -cinquena de les propostes votades pels ciutadans urgellencs- queda pendent d’executar i tindrà un cost de 44.087 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada