L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha participat recentment en una taula rodona a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, emmarcada en la cimera de debat sobre el Dret a Morir Dignament a Europa.

La taula rodona, amb el títol The role of municipalities on the right to die, ha estat presidida per l’eurodiputat Josep Maria Terricabras, del grup Greens/EFA, i ha comptat amb la participació de la presidenta de l’associació Dret a Morir Dignament-Catalunya, Isabel Alonso; de la representat de l’Ajuntament de Lleida, la regidora Núria Marín; de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; de l’exconseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, i de la representant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, la regidora Berta Vidal.

La cimera ha permès l’intercanvi d’experiències i la posada en comú d’accions exitoses en la divulgació d’aquest dret i donarà eines als diferents ajuntaments participants, i a aquells que s’hi sumin a partir d’ara, per millorar les seves campanyes i assolir els objectius.

Moció en suport al Dret a Morir Dignament 

Recordem que en el ple del dia 8 de maig del 2017, l’Ajuntament de la Seu va aprovar una moció en suport al Dret a Morir Dignament, on es demanava la regulació sobre la despenalització de l’eutanàsia al Congrés dels Diputats.

Val a dir que els punts d’acord d’aquesta moció també recollien, entre altres, la difusió de l’actual marc legal a Catalunya i, especialment, del Document de Voluntats Anticipades, així com la formació dels treballadors públics municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada