L’Ajuntament de la Seu lliura les claus dels horts socials a deu persones grans

Aquest migdia s’ha portat a terme el lliurament de claus que donen dret a disposar d’un hort social a 10 persones del col•lectiu de la gent gran de la Seu d’Urgell, els quals van sol·licitar poder accedir a una d’aquestes parcel•les situades a l’Horta del Valira per a poder-hi conrear.

L’acte, que s’ha celebrat als mateixos terrenys municipals on estan ubicats aquest horts, ha estat presidit per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, així com per la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet.

En l’acte de lliurament de claus l’alcalde de la Seu ha felicitat als beneficiaris dels horts i els ha manifestat que “aquesta és una oportunitat de gaudir de la natura, de portar a terme una activitat sana que permet interelacionar-se amb d’altres persones grans”. Albert Batalla ha agraït als tècnics municipals de Gent Gran i del Servei de Jardineria, ja que “sense ells no seria possible que persones grans de la Seu puguin fer un ús social d’aquestes parcel•les municipals”.

Els 10 adjudicataris han recollit les seves claus que els permetrà a partir d’avui mateix poder cultivar el seu hort per a usos familiars conreant qualsevol hortalissa, verdura i flor. A més, el Consorci d’Atenció a les Persones posarà a disposició dels usuaris que ho requereixin les eines bàsiques per al conreu.

Els beneficiaris d’aquestes horts socials se’ls hi ha atorgat una llicència gratuïta a precari per a dues temporades fins al 30 de novembre de 2015 per tal que hi puguin conrear.

Recordem que els requisits que han de complir els beneficiaris dels horts socials són tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d’Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L’ús de les parcel•les és a títol personal.

 

 

 

 

TOTES LES NOTÍCIES