El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció del PSC-Progrés per intensificar la vigilància als horts del Segre per tal d’evitar-hi el barraquisme. El text, aprovat per unanimitat, proposa que membres del consistori es reuneixin amb els propietaris de les zones rústiques de la zona del riu Segre, que s’elabori una anàlisi tècnica de l’estat de les parcel.les i que es faci el seguiment mensual de les accions a emprendre un cop detectades les irregularitats.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme i Via Pública, Jesús Fierro, recorda que tot i que s’està fent el control d’aquests espais, s’entén que cal “continuar treballant per mantenir la zona en bon estat i evitar-ne la degradació”.

El text de Progrés, consensuat prèviament, també va rebre el suport d’ERC, ICV i el PP. Miquel Caminal (ERC) remarcava la importància de tenir ordenat el territori, tenint en compte que la imatge de la Seu hi està vinculada. Per la seva banda, Pere Millàs (PP) subratllava la necessitat “d’endreçar” una zona clau per a la ciutat. Finalment, Antoni Viñals (ICV) obria el debat de modificar la normativa “i adaptar les parcel.les a la realitat actual”.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, va agrair ahir el vot favorable a la moció. Ordeig destaca que el text és el pas previ a “un pla de xoc” per detectar casos flagrants de mala conservació o neteja dels horts. Tot i així va remarcar que la intenció final és “donar una oportunitat als propietaris perquè corregeixin els problemes que es detectin”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada