L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està treballant en l’elaboració d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) per definir les actuacions municipals que calen desenvolupar per reduir en un 20% els gasos d’efecte hivernacle respecte l’any 2005, augmentar un 20% l’eficiència energètica i aconseguir que un 20% de l’energia provingui de fonts renovables.

Aquests són els objectius que cal assolir per l’any 2020, tal i com marca el ‘Pacte d’Alcaldes’, iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic a nivell local, i que l’Ajuntament urgellenc s’hi va adherir de manera voluntària.

Estratègia per reduir emissions de CO2

L’elaboració d’aquest Pla seguirà la metodologia establerta per la Unió Europea i incorporarà un procés de participació i comunicació a nivell del propi Ajuntament i de la ciutadania en general.

El projecte, que consta de diferents fases, s’inicia amb l’elaboració d’un inventari municipal de consums energètics i d’emissions de CO2, associades als principals sectors d’activitat. Aquesta fase també inclou la realització d’avaluacions energètiques a diversos equipaments municipals com el Centre Cívic “l’Escorxador”, el Centre Cívic “el Passeig”, el Palau d’Esports, la Casa Consistorial i la sala de Sant Domènec. Amb aquesta informació s’analitza la situació actual del municipi i es defineix l’estratègia d’actuació per reduir les emissions CO2 per a l’any 2020.

El PAES inclou accions concretes a nivell municipal i de gestió del propi Ajuntament en àmbits tant diversos com ara el foment de la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic, l’estalvi energètic en l’enllumenat públic i l’aplicació de mesures de millora energètica als edificis de titularitat municipal, entre altres mesures.

Informació i participació ciutadana

Per informar i fer partícips els agents implicats i la ciutadania en general, s’ha creat el bloc del PAES accessible des de la pàgina web de l’Ajuntament www.laseu.cat

Aquest espai ofereix informació sobre el Covenant of Mayors i el PAES de la Seu d’Urgell, i permetrà fer el seguiment de totes les novetats i avenços en el desenvolupament del pla així com dels documents que es generin, que s’aniran actualitzant periòdicament.

Pacte d’Alcaldes

El “Pacte dels Alcaldes” és el mecanisme per implicar a totes les administracions locals europees en l’adopció de mesures urgents en matèria d’energies renovables i estalvi energètic.

El “Pacte dels Alcaldes” compta amb el suport de la Diputació de Lleida que ha signat un conveni amb la DG ENER de la Comissió Europea per tal que sigui reconeguda com a Entitat Coordinadora del Pacte. La Diputació de Lleida ha tret una línia de subvencions per a la realització de Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible de la qual l’Ajuntament de la Seu d’Urgell n’és un dels beneficiaris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada