carnaval-seuLa Seu d’Urgell ha tancat amb èxit d’organització i de participació els actes de Carnaval que es van iniciar la setmana passada amb la celebració del Dijous Gras, amb la penjada del Carnestoltes a la plaça Patalin, protagonitzat per la Germandat de Sant Sebastià, i que han finalitzat aquest Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la Sardina.

L’activitat més participativa, que any rere any van guanyant més rellevància, ha estat la rua de carnaval celebrada el passat dissabte on hi van prendre part 19 colles, la majoria composta per famílies. Al respecte, la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, n’ha fet una “molt bona valoració”. Planes també ha destacat l’enginy i originalitat de les diferents rues, “fet que ha complicat la feina del jurat del concurs de colles”. “Felicitem a totes les colles que van participar a la rua per l’ambientació carnavalesca que van aportar a la ciutat i el bon ambient que van encomanar a tot el públic assistent a la rua”, ha remarcat la regidora urgellenca.

Premis de la rua de Carnaval 2014

El jurat del concurs de la rua de Carnaval de la seu d’Urgell, format per representants de La Seu Comercial, UBSU, RàdioSeu i la Comissió de Festes, van atorgar al primer premi de la colla d’adults, dotat amb 150 euros, a SeuAventura; el segon a Morts Vivents, amb 75 euros; i Sister Act el tercer premi d’adults amb 50 euros.

Pel que fa al concurs de colles infantils, el jurat va atorgar a Calçotcity el primer premi, dotat amb 150 euros; El Cau, va obtenir el segon premi amb 75 euros; i Legokids va obtenir el tercer premi de colles infantils amb un 50 euros.

Per triar les tres millors colles de Carnaval, tant d’adults com infantils, el jurat va valorar la temàtica, l’originalitat, la laboriositat i la coreografia.

Ball de disfresses

Una altra activitat que ha obtingut força èxit ha estat el ball de disfresses que va tenir lloc a la pista polivalent, en la qual hi van assistir unes 600 persones que van gaudir d’un concert de versions i la música oferta per un Dj. Respecte aquesta festa nocturna, la regidora de Festes i Tradicions en destaca “la manca d’incidències, on els joves van poder gaudir d’una festa diferent”. Cal assenyalar que en l’organització d’aquesta festa hi va col•laborar la Coordinadora de Casetes.

Cal remarcar també l’ambientació carnavalesca que va protagonitzar l’Estudiantina pels carrers on es desenvolupa el mercat setmanal de la Seu d’Urgell, que des de ja fa uns anys surten durant el matí del dissabte de Carnaval.

El vespre Dimecres de Cendra, que tanca les activitats de Carnaval, es van repartir 45 quilos de sardines a la brasa per gentilesa de la UBSU i la col•laboració de la Germandat de Sant Sebastià. Aquesta darrera jornada de Carnaval també va comptar amb l’actuació del Grup de Diables, encarregats de protagonitzar el cercavila durant l’enterrament del Carnestoltes.

Com a balanç final del programa de Carnaval celebrat a la Seu d’Urgell, la regidora de Festes i Tradicions, Meritxell Planes, agraeix a les entitats i als ciutadans per fer-lo possible, que han aportat molta animació al carrer, i que cada any va prenent més protagonisme. Planes afegeix que des de l’Ajuntament de la Seu s’està obert a les opinions i a les aportacions dels urgellencs de cara a organitzar el pròxim Carnaval.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada