L’Ajuntament de la Seu estalvia 31.000 euros en reduir un dia de la Festa Major

La decisió temporal d’haver reduït un dia la Festa Major 2012 de la Seu d’Urgell, concretament el dimarts, suposa per a l’Ajuntament urgellenc un estalvi econòmic de 31.092 euros. Però tot i reduir-se el pressupost de la festa per aquest any, es manté un nombre molt similar d’activitats festives i amb la mateixa qualitat que en la darrera edició.

En aquest sentit s’ha pronunciat la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, que manifesta que “volem i creiem que hem de seguir en la línia marcada sempre per Festa Major de la Seu, una festa amb moltes activitats, amb diferents ambients per tal que puguin gaudir des dels més petits fins als més grans; una Festa on cada dia hi hagi activitats per tothom”.

Planes ha remarcat que en l’elaboració del programa de la festa major s’ha tingut en compte els actes més tradicionals com són els correfocs, la cercavila de gegants, el Seu Rock, el Ball Cerdà, la Principal de la Bisbal, els concerts a les casetes per als joves, les orquestres a la plaça Catalunya per al públic adult, les activitats esportives, així com les infantils, que se celebraran al llarg dels quatres dies de festa.

Cal remarcar també que el fet de reduir un dia la festa major no només s’estalvia en la contractació d’orquestres o grups musicals, sinó que també s’obté un estalvi econòmic pel que fa a tota la logística que comporta tot un dia de festa. Això es tradueix en l’estalvi en el servei de policia, de neteja, de brigada, de llum, de lloguer de carpes, de lavabos mòbils, de vestidors, que ascendeix a 7.300 euros al dia.

També s’estalviaran uns 700 euros per serveis obligatoriS a totes les festes com són un servei preventiu, seguretat d’escenari i seguretat en equips de so.

Un altre punt important en l’estalvi del pressupost de la festa major és el fet que el castell de focs s’ha substituït per una traca final amb un correfocs i un fi de festa amb piromusical, que anirà a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell, comportant un estalvi de 3.000 euros.

La reducció d’una jornada de la festa major també comporta l’estalvi de 800 euros a l’hora de contractar un grup d’animació infantil, de 2.500 euros per a un grup de versions; de 2.500 euros més per la sonorització de l’espai de casetes; i de 250 euros per als àpats de les orquestres.

La nova distribució de l’actuació de les orquestres a l’eliminar el dimarts ha suposat una reducció de 14.042 euros. Enguany actuaran les orquestres Bugati el divendres; la Principal de la Bisbal el dissabte; Quartz el diumenge i l’Orquestra Maravella el dilluns.

En la Festa Major de l’any passat, l’apartat de les orquestres va tenir un cost total de 38.350 euros: La Dama; La Blanes; la Costa Brava; i la Principal de la Bisbal.

Per tant, recordem que la xifra total d’estalvi és de 31.092 euros respecte el pressupost de la Festa Major de l’any passat, xifrat en quasi 140.000 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.