La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell engega la campanya ‘Controlga’t’ que s’adreça a la població en general amb l’objectiu de prevenir i reduir el consum d’alcohol, així com donar a conèixer les repercussions negatives a les famílies, adolescents i joves, i a tota la comunitat.

‘Controlga’t’ pretén ser una campanya transversal que impliqui també a les famílies i establiments d’oci nocturn i comerços. Al respecte, la regidora de Joventut i de Festes de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, afirma que “creiem necessari engegar una campanya de conscienciació i prevenció de l’excés del consum d’alcohol entre la població adolescent i jove”. Iscla afegeix que “és tracta d’una problemàtica en la que tota la societat hi ha de posar de la seva part per disminuir aquest consum”.

Xerrada i taller de còctels sense alcohol

El tret de sortida d’aquesta iniciativa de prevenció tindrà lloc el dimecres 1 d’agost amb la celebració de la xerrada ‘Alcohol i Joves’, conduïda per l’Associació Antisida de Lleida, a la plaça Pati Palau, a les set de la tarda. La xerrada s’acompanyarà amb un taller de còctels sense alcohol, a càrrec de Glops Palau.

La campanya ‘Controlga’t’ seguirà durant la celebració de la Festa Major 2018, dies on també es realitzaran diferents actuacions com repartiment d’aigües gratuïtes, la ubicació d’un estand informatiu, a càrrec de Creu Roja, fer visible la informació sobre limitacions de venda, promoció d’entorns saludables, actuacions de sensibilització i reducció de riscos, promoció d’una bona actitud entre tothom qui participa en la festa, entre d’altres. Val a dir que algunes d’aquestes recomanacions són extretes del decàleg publicat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

A més a més, durant l’any es realitzaran d’altres accions com la col·locació de cartells de recomanació fora dels bars i pubs de la Seu, teatre fòrum per joves, entrevistes i xerrades a càrrec de testimonis reals.

A més a més, es potenciarà la campanya a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials, Ràdio Seu, televisió local, cartells, panells informatius, etc.

Exposició ‘Controles?’

A través de l’exposició ‘Controles?’, cedida per la Diputació de Barcelona, i que es podrà visitar al centre cívic El Passeig, es farà un treball previ amb les escoles, jocs de rol amb joves,entre d’altres activitats al voltant d’aquesta mostra.

“Controles?” és una exposició itinerant i interactiva sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. S’adreça a tres col·lectius en concret: adolescents entre 12 i 15 anys, joves a partir de 16 anys i pares i mares, professionals i adults.

Es tracta d’una iniciativa expositiva adaptada a les circumstàncies actuals de consum, obrint grups d’edats i àmbits de treball, posant especial atenció a adolescents, joves i famílies, amb l’objectiu de proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada