L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tancat el pressupost del 2016 amb un estalvi net d’1,3 ME i un romanent de tresoreria de 2,6 ME. Aquesta darrera xifra permetrà al consistori disposar de cara als comptes del 2017 d’una quantitat d’1,5 ME per a inversions. D’altra banda, el deute municipal s’ha reduït fins als 8 ME i la ràtio d’endeutament és actualment del 69%, mentre que el termini de pagament a proveïdors no supera els trenta dies.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat en el programa ‘Fil Directe’ de RàdioSeu que “les dades són positives i denoten una bona gestió econòmica, que ens ajuda a albirar un present i un futur favorable per als serveis públics i les inversions a la ciutat”. En aquest sentit, Batalla assenyala que les xifres actuals són “molt millors a les de fa uns anys, quan el deute havia arribat a superar els 12 milions d’euros i la ràtio d’endeutament sobrepassava el 110 per cent”.

Per l’alcalde urgellenc, el balanç econòmic reafirma que la gestió del consistori urgellenc és “correcta i rigorosa” i que va “en la bona direcció”. L’objectiu de l’equip de govern, segons ha manifestat Batalla, és “no deixar una herència complicada a d’altres ajuntaments i tenir la fortalesa necessària per afrontar obres i accions per a la ciutat sense recórrer a cap crèdit bancari”.

De la liquidació del pressupost 2016 en va donar també compte el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, en el darrer ple municipal. Aquest pas obre la porta a l’aprovació dels nous comptes per enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada