L’Ajuntament de la Seu d’Urgell retira pollancres de l’escola Albert Vives

Un operari poda arbres
Un operari poda arbres. Foto : Ajuntament de la Seu d’Urgell

Arran de la caiguda d’un dels pollancres de l’entrada de l’escola Mn. Albert Vives el passat mes de març, el Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va fer un informe on no s’assegurava que la resta de pollancres no poguessin caure també.

En una visita a l’escola amb els experts es va decidir treure tots els pollancres de la filera de l’entrada per perill a una possible caiguda. Durant el mes d’abril es va talar tota aquesta arbrada. A la vegada, es va estudiar la seguretat de la resta dels arbres de l’escola. Es va creure oportú continuar fent podes periòdiques i tala de branques malmeses. Respecte al pollancre més gran de l’escola, al costat d’un dels patis, es van fer vàries consideracions, des de la poda dràstica del brancatge fins a la tala de l’arbre. Tenint en compte l’envergadura de l’arbre i la seva edat, el despreniment constant de branques grans al pati i la possible caiguda del mateix arbre sobre el pati dels nens, el Consistori urgellenc va prendre la decisió de talar-lo. La regidora d’Educació i Medi Ambient, Núria Tomàs, explica que “no ha estat una decisió fàcil de prendre perquè era un arbre emblemàtic i de valor paisatgístic però ha passat per davant, com no podia ser d’altra manera, la seguretat dels infants de l’escola”.

Certament, el pollancre causava molèsties a l’escola i als mateixos veïns per la quantitat de llavors que desprenia a la primavera, irritació a les vies respiratòries i ulls, però aquesta no ha estat la raó principal per dur a terme la retirada del pollancre sinó garantir la seguretat dels infants.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell estudiarà el restabliment de l’arbrat de l’escola en les zones on s’ha procedit a la tala. Es prioritzarà l’arbrat segur i que causi el mínim de problemes d’al·lèrgies i irritacions respiratòries.