L’Ajuntament de la Seu d’Urgell recomana a la ciutadania vacunar-se contra la grip

Des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol recordar a tota la ciutadania que ja ha començat la temporada de vacunació contra la grip d’aquest 2019, engegada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com cada any en aquesta època. El període òptim per vacunar-se, que es va iniciar el 28 d’octubre és fins el 15 de desembre.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra, i que cada any causa casos greus i complicacions. Amb la vacuna es redueix la possibilitat d’emmalaltir. També hi ha mesures higièniques com rentar-se les mans i utilitzar mocadors d’un sol ús que disminueixen els contagis.

Es recomana a totes les persones majors de 60 anys, persones amb malalties cròniques o de risc, professionals sanitaris i embarassades, que poden acudir al Centre d’Atenció Primària (CAP) on ja es disposen de les dosis de la vacuna, i on el seu metge i infermera de capçalera els aconsellaran quan i com es poden vacunar.

També es recomanable que persones cuidadores, persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris, professionals com policies, bombers, personal de protecció civil, entre d’altres, també es vacunin contra la grip.

Vacunar-se contra la grip a banda de ser una mesura d’autoprotecció, demostra també un acte de responsabilitat en benefici de la població de risc. Per aquest motiu tant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, com la regidora de Salut, Marian Lamolla, han predicat amb l’exemple i ja s’han vacunat.