web-seuL’Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà el pròxim dilluns, 22 de desembre, el guardó Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, en un acte que tindrà lloc, a les sis de la tarda, al Palau de Pedralbes de Barcelona.

El Segell Infoparticipa és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que es basa en els resultats d’avaluar els webs municipals.

Per obtenir aquest segell, s’ha avaluat el web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereix informació sobre 4 qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereix per a la participació ciutadana.

La tinent d’alcalde de Comunicació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, s’ha mostrat “molt satisfeta per l’obtenció del guardó i ha agraït la feina realitzada pels tècnics del consistori, especialment per part dels tècnics informàtics”.

Vives ha destacat que “la voluntat de l’equip de Govern és facilitar l’accés de la ciutadania a la informació d’interès general; l’obtenció d’aquest reconeixement és la mostra de l’aposta per la transparència en la gestió pública que es fa des de l’Ajuntament de la Seu”.

A partir d’ara el web de l’Ajuntament urgellenc (www.laseu.cat) es publica al Mapa Infoparticip@ (www.mapainfoparticipa.com), i en color verd perquè supera el 50% dels indicadors positius, i per tant queda aprovat.

A més, les dades de l’Ajuntament urgellenc es publiquen en una fitxa que facilita que els responsables polítics i tècnics municipals disposin dels criteris sobre quines informacions bàsiques han d’oferir al web a l’hora de facilitar una participació ciutadana qualificada, i que qualsevol persona pugui fer la seva avaluació de la informació del mateix web.

També permet que qualsevol usuari contrasti l’anàlisi que realitza l’equip d’investigació. Al Mapa Infoparticip@ s’han senyalitzat tots els webs que han merescut el Segell Infoparticipa 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada