ajuntament-seuEl ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir al vespre donar suport al dret a decidir del poble de Catalunya a través d’una moció presentada conjuntament pels grups municipals de CiU i ERC. La moció va ser aprovada amb els vots dels regidors d’aquests dos grups que la van proposar i pel regidor del grup municipal d’ICV. Els regidors del grup municipal del PSC-Progrés es van abstenir, mentre que el regidor del grup municipal del PP hi va votar en contra.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament de la Seu dóna suport a l’acord entre la majoria de les forces polítiques representada al Parlament, que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col•lectiu.

Suport a la celebració de la consulta

En el text de la moció també s’acorda que el Consistori urgellenc manifesta el seu compromís amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representats legítims del poble català, per tal de garantir l’exercici de lliure dret a decidir dels catalans a través d’una consulta.

D’altra banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell emplaça al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya a negociar l’organització d’aquesta consulta que farà possible el dret democràtic que reclama bona part del poble català i la majoria de parlamentaris catalans.

Aquesta moció s’ha presentat després que el president de la Generalitat anunciés la convocatòria d’una consulta pel 9 de novembre de 2014 per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un estat, i si aquest ha de ser independent. Recordem que aquesta convocatòria ha estat fruit de l’acord que van arribar la majoria de forces polítiques del Parlament de Catalunya.

Així mateix el passat 16 de gener, el propi Parlament de Catalunya va aprovar per àmplia majoria reclamar al Congrés espanyol que li delegui les competències per a la convocatòria de referèndums previstes a l’article 150.2 de la Constitució i, poder així, celebrar una consulta en la que el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col•lectiu.

Participació de l’Ajuntament de la Seu en el procés

La moció aprovada també reconeix que a tot el país i per tant a la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell i el Pirineu, la societat civil ha liderat la reivindicació del dret a decidir des de l’inici del procés de transició nacional.

També es remarca que el Consistori urgellenc ha participat d’aquest procés. Recordem que el ple de setembre de 2013 es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de la Seu al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i el mes de febrer de 2013 va aprovar una moció de suport a la declaració de sobirania del dret a decidir del poble de Catalunya del Parlament de Catalunya. Ambdós acords reconeixen i defensen el dret a decidir dels catalans i les catalanes, i la necessitat d’expressar aquesta voluntat mitjançant una consulta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada