L’Ajuntament de la Seu deixa de cobrar la plusvàlua dels pisos que s’adjudiquin els bancs

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha deixat de cobrar l’impost municipal de plusvàlua per evitar que els veïns desnonats hagin de pagar-lo i siguin les entitats bancàries que s’hagin quedat amb el pis les responsables d’assumir aquest tribut.

L’acord, que ha estat pres el passat 14 de maig per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu, ha permès donar de baixa els rebuts pendents de pagament liquidats per aquest concepte.

D’aquesta manera, el Consistori urgellenc s’acull a l’esperit de la norma estatal que regula que siguin els bancs o els adjudicataris dels pisos en subhasta els que paguin aquest impost municipal i no les persones desnonades, tal i com passava fins ara.

L’Ajuntament urgellenc ja havia detectat en els darrers anys diverses transmissions de pisos dels afectats per la hipoteca cap a les entitats bancàries. Aquest fet provocava, fins ara, una liquidació de plusvàlua a càrrec del veí desdonat.

Amb efectes del passat mes de març, l’Estat ha promulgat una llei que fa repercutir aquest tribut sobre l’entitat bancària pels casos de dació en pagament.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.