Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa l’organigrama del nou govern municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell pel mandat municipal 2019-2023. Fruit de l’acord dels grups municipals Junts per la Seu i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’alcaldia de la capital alturgellenca l’ostentarà durant els primers 27 mesos (2 anys i 3 mesos) Jordi Fàbrega, de Junts per la Seu, mentre que Francesc Viaplana, d’ERC, en serà el vicealcalde. Pel que fa als 21 mesos restants de l’actual mandat (1 any i 9 mesos) l’alcalde serà Francesc Viaplana, i Jordi Fàbrega passarà a ser el vicealcalde.

En la presentació del nou cartipàs municipal -que avui al vespre s’informarà en sessió plenària extraordinària- l’alcalde urgellenc Jordi Fàbrega ha explicat que “l’objectiu de la creació d’una Vicealcaldia és poder donar un plus de dedicació als temes cabdals que afronta la Seu d’Urgell durant aquest mandat que hem iniciat com són l’arribada dels estudis d’INEFC, la candidatura del Romànic com a Patrimoni de la Humanitat a la UNESCO o l’aeroport, entre d’altres”. Fàbrega ha abundat sobre la nova figura de Vicealcalde afirmant que “evitarà no distorsionar el funcionament del dia a dia de l’Ajuntament en el moment de fer el canvi a l’alcaldia”.

Nou cartipàs municipal: 3 noves regidories

Jordi Fàbrega també ha explicat que en el ple d’avui s’informarà de les delegacions sobre el cartipàs municipal que l’alcalde de la Seu d’Urgell ha decretat. Al respecte, s’han organitzat 4 grans àrees, amb la incorporació de tres novetats com són les Regidories de Projectes Estratègics, que capitanejaran successivament Francesc Viaplana i Jordi Fàbrega; Patrimoni Natural, que encapçalarà Núria Tomàs; i Patrimoni Cultural i Museus, que serà dirigida per Carlos Guàrdia. Val a dir també que la Regidoria de Treball Fronterer, encapçalada per Carme Espuga, tornarà a tenir una importància cabdal per aquest nou govern municipal.

D’altra banda, la regidoria de Comunicació i Premsa serà dirigida pel propi alcalde.

Les àrees que corresponen a les 4 tinences d’alcaldia són, per aquest ordre: Desenvolupament Local i Ocupació; Atenció a les Persones; Territori i Sostenibilitat; i Serveis Centrals i Cultura.

La primera, que serà presidida per la 1a tinent d’alcalde, Mireia Font, serà l’àrea de Desenvolupament Local i Ocupació que comprèn les regidories de: Projectes Estratègics (Francesc Viaplana i Jordi Fàbrega); Empresa i Ocupació (Mireia Font); Comerç (Núria Tomàs); Turisme (Mireia Font); Fires i Mercats (Mireia Font); Esports (Carlos Guàrdia); i Innovació Tecnològica (Xavier Estival).

La segona àrea està dedicada a l’Atenció a les Persones i serà presidida per la 2a tinent d’alcalde, Marian Lamolla. Aquesta àrea emmarca les regidories de Salut (Marian Lamolla); Serveis Socials (Marian Lamolla); Solidaritat i Cooperació (Joan Gurrera); Polítiques d’Igualtat (Marian Lamolla); Educació (Núria Tomàs); gent Gran (Marian Lamolla); Infància (Núria Tomàs); Joventut (Xavier Estival); i Participació Ciutadana (Xavier Estival). També inclou el regidor responsable del poble de Castellciutat que seran Francesc Viaplana i Jordi Fàbrega.

La tercera àrea serà la dedicada a Territori i Sostenibilitat que presidirà el 3r tinent d’alcalde, Joan Gurrera. Les regidories d’Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Habitatge i   Serveis Municipals seran encapçalades pel mateix regidor Joan Gurrera, mentre que Cementiri el regidor responsable serà Carlos Guàrdia, Patrimoni Natural, Núria Tomàs, i Barris, Xavier Estival.

La quarta àrea, que presidirà el 4t tinent d’alcalde Carlos Guàrdia, engloba les regidories de Cultura, Patrimoni Cultural i Museus i Festes i Tradicions, que encapçalarà el mateix Carlos Guàrdia. En aquesta quarta tinença d’alcaldia estan incloses totes les àrees de Serveis Centrals, amb les regidories de Seguretat Ciutadana (Vicealcalde); Hisenda i Intervenció (Vicealcalde i Carme Espuga, com adjunta); Recursos Humans i Administració Municipal (Carme Espuga); Atenció Ciutadana-OAC (Carme Espuga) i Transparència i Bon Govern (Mireia Font).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada