L’Ajuntament de la Seu contractarà els assessoraments econòmics a través de concurs públic

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, han explicat que a partir d’ara la institució municipal realitzarà totes les contractacions d’assessoraments econòmics i financers a través de concurs públic, tot i que la llei permet fer-ho per adjudicació directa o bé via pressupostos negociats en funció de la quantia del treball.

“D’aquesta manera, ha subratllat Albert Batalla, des de l’equip de govern es vol evitar una vegada per totes que per interessos partidistes de determinats grups polítics a l’oposició se sembri una ombra de dubte sobre l’honorabilitat del govern municipal i de la professionalitat dels tècnics municipals”.

El govern municipal ha explicat que la moció presentada per Compromís per la Seu i ERC al ple d’avui queda “totalment superada” per aquesta decisió, ja que la moció “que no posa en qüestió els processos de contractació”, sí que planteja no tornar a realitzar contractes menors amb l’empresa EFIAL.

Batalla ha explicat que els professionals d’aquesta empresa treballen amb l’Ajuntament de la Seu des dels anys 90, primer a través de la firma Oliver i Camps i, a posteriori, a través EFIAL, empresa creada l’any 2007. “Cal recordar, per tant, que aquests professionals han estat vinculats a l’Ajuntament en èpoques de governs diferents amb alcaldia socialista, republicana i convergent”, ha conclòs l’alcalde urgellenc”.

Batalla i Fierro han fet públic un informe de 14 pàgines de la secretaria i de la intervenció municipal del mes de desembre de 2014, realitzat a petició d’alcaldia com a resposta a una instància de l’oposició, on es desprenen 3 conclusions clares:

1.Tots els contractes subscrits amb EFIAL s’han tramitat correctament.

2.Totes les tasques encomanades eren necessàries.

3.Totes les tasques que es van encomanar han estat realitzades.

L’equip de govern ha volgut recordar que tots els encàrrecs i totes les factures d’aquests encàrrecs van passar per els òrgans pertinents de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell o d’HIULS, on hi ha representada l’oposició municipal, que en la gran majora de casos van mostrar la seva conformitat amb les contractacions i amb el pagament de les factures. Per aquest motiu Batalla i Fierro han lamentat “la manca de rigor i la mala fe d’alguns partits de l’oposició amb l’objectiu d’erosionar políticament el govern municipal”.

Per la seva part, Jesús Fierro ha recordat que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha redreçat una situació econòmica “molt delicada” passant de 17 milions d’euros d’endeutament a menys de 8 milions en l’actualitat “gràcies a l’impuls polític, al compromís dels tècnics i també als treballs realitzats pels assessors externs”.   

 

(Text: Ajuntament de la Seu)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *