La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana el concurs públic per dur a terme la substitució de llumeneres de l’enllumenat públic del poble de Castellciutat. Aquesta actuació generarà un estalvi econòmic anual d’un 67,21% respecte el consum actual.

El tinent d’alcalde de Serveis Municipals, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, ha subratllat la importància d’aquesta actuació, ja que “aquest tipus d’inversions tenen el seu retorn en l’estalvi de consum d’energia i consegüentment en la reducció de despesa econòmica. Es comença a estalviar a partir de la realització del canvi del propi enllumenat”. Fierro també ha afegit que d’aquesta manera se segueix la línia traçada des de ja fa un temps per l’Ajuntament de la Seu pel que fa a l’estalvi energètic. “És una de les prioritats que marca la pròpia Agenda 21 Local, així com l’aplicació del Pacte d’Alcaldes per la Sostenibilitat que comporta la lluita contra el canvi climàtic i de les emissions de CO2”, ha remarcat.

El projecte per substituir les llumeneres de Castellciutat té un pressupost de 49.539, 69 euros, i preveu la substitució de 107 punts de llum, passant d’una potència de 125 watts a 59. El tipus de llums que s’hi instal·laran són halogenurs metàl·lics.

Aquest fet afavorirà l’estalvi econòmic i alhora un guany en eficiència energètica, ja que comportarà un estalvi de 266,45 tones d’emissions de CO2 i de 52.034 kilowatts a l’any.

Un altra actuació que es realitzarà serà la instal·lació d’un sistema de telegestió d’enllumenat amb control punt a punt. Es calcula que aquest sistema, que ja funciona a la Seu, permetrà un estalvi en el manteniment del propi enllumenat d’un 31% respecte el sistema convencional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada