L’Ajuntament de la Seu assumirà la gestió de la Unitat d’Escolarització Compartida durant el pròxim curs

Ple de l'ajuntament de la Seu d'Urgell
Ple de l’ajuntament de la Seu d’Urgell (Foto #ajlaseu)

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui per unanimitat el conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a la gestió de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) durant el proper curs acadèmic 2020-2021.

Amb l’aprovació d’aquest acord entre ambdues administracions, la regidora d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, afirma que “des de l’Ajuntament fem una nova aposta per l’educació inclusiva assumint la gestió de la UEC per garantir oportunitats de formació a tots els i les joves.  Ha estat un any de treball i negociacions intenses per tal de poder tirar endavant aquest repte”.

Aquest servei d’atenció educativa complementària s’adreça a l’alumnat d’educació secundària obligatòria que presenta problemes de comportament i conductes agressives, absentisme i rebuig escolar, trets d’inadaptació social i risc de marginació, en l’alumnat d’entre 14 i 16 anys, i de manera extraordinària, fins als 18 anys.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell es farà càrrec de la programació, direcció i control de les activitats de l’alumnat de la UEC. Al respecte, la regidora d’Educació explica que  “a partir d’aquest moment iniciarem el treball estret amb els centres educatius i el Departament d’Educació per crear un projecte educatiu que doni resposta a la necessitats socials i educatives d’aquests joves”.

El conveni de gestió de la UEC a la nostra ciutat preveu que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell faciliti un espai i unes instal·lacions idonis, així com de personal i d’estratègies i de mètodes educatius. Pel que fa a l’espai, la UEC s’ubicarà a l’edifici del centre cultural Les Monges amb 12 places -que poden augmentar fins a 3 més- d’horari complet (30 hores lectives setmanals) que suposaran una aportació econòmica per part del Departament d’Educació de la Generalitat de 606€ per a l’alumne i mes.

Després de l’aprovació per unanimitat per part del Consistori d’aquest conveni, la regidora Núria Tomàs manifesta que “cal agrair la implicació de tots els grups municipals en aquesta aposta”.

TOTES LES NOTÍCIES