L’Ajuntament de la Seu aprova les bases d’ajuts per a les escoles

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar anit les noves bases d’ajuts per a les famílies que tenen fills matriculats tant a les escoles municipals de música, dansa i d’art com a les llars d’infants municipals, ‘La Grandalla’ i ‘Els Minairons’.

Aquestes noves bases de subvencions destinades a les famílies urgellenques van ser ratificades amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, PP, ERC i ICV, i amb el vot contrari del PSC-Progrés.

Recordem que enguany es planteja un nou model de tarifes per a diferents serveis que ofereix l’Ajuntament, pel que fa a llars d’infants i escoles municipals de música, art i dansa.

Les noves tarifes per al curs vinent, ajustades a la realitat del cost dels serveis, disposen uns barems que afavoreixen les persones empadronades al municipi i les diferents rendes. Així, s’estableixen diverses tarifes depenent de si s’està empadronat a la Seu, i per tant al municipi on es reben els serveis, i depenent del nivell de renda de la unitat familiar, aconseguint així una tarifació social per tal de poder ajudar aquelles famílies que més ho necessitin.

El consistori també compta amb uns recursos que la Generalitat de Catalunya aporta per a plaça de llar d’infants i alumne de l’escola de música. En aquest cas, la bonificació seria per a tots els estudiants independentment del seu municipi d’empadronament.

Des de l’equip de govern s’afirma, una vegada més, que es vol donar facilitats a aquelles famílies amb rendes més baixes per tal que puguin accedir als diferents serveis, afavorint així la cohesió social al municipi.

Així com es reitera la necessitat del canvi de model de tarifes per garantir la subsistència d’aquests serveis. En aquest sentit, es confirma que ja hi ha converses avançades amb els alcaldes de municipis veïns perquè s’impliquin en el pagament d’aquells usuaris que no resideixen a la Seu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *