El ple d’aquest mes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat una moció que preveu que el consistori arrendi parcel·les de propietat municipal com a horts socials. La proposta, presentada per ERC, va rebre el suport de la resta de grups.

La moció es va aprovar després d’incorporar les esmenes plantejades per l’equip de govern (PDeCAT). El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va matisar que “no totes les parcel·les són aptes per destinar-les a hort, segons la informació facilitada pels serveis tècnics”. Per això, el redactat final estableix que siguin els tècnics municipals els qui determinin els espais als quals se’ls pot donar a aquest nou ús.

El portaveu de Compromís X La Seu, Joan Barrera, va mostrar-se a favor de la moció tot i que va afegir-hi que “caldria una mica més de concreció” sobre quins són els terrenys que s’assignarà. En tot cas, Barrera creu que amb la transacció incorporada la proposta s’adequa més a la realitat.

El regidor de la CUP, Pau Lozano, va aprofitar per recordar que el seu grup “ja havia presentat una proposta semblant abans, i es va aprovar però no s’ha executat els darrers deu mesos”. Per això, Lozano va expressar el desig “que aquest cop tiri endavant”.

Pel grup d’ERC, Xavi Munt va agrair el suport a aquesta idea i va argumentar que “actualment hi ha terrenys en desús al municipi, amb una superfície total superior als mil metres quadrats, que poden donar resposta a la demanda de lloguer d’espais per a aquesta activitat”, com a complement dels horts socials ja existents a tocar del riu Valira.

La moció planteja deixar les parcel·les escollides “amb l’estat de terra original, eliminant la capa impermeabilitzadora en les que sigui necessari i roturant el terreny”. També insta a redactar unes bases públiques per poder optar a l’arrendament, tot limitant-ne l’ús a fer-hi un hort i establint un lloguer social. El text fixa que s’obri la convocatòria per a l’arrendament, com a molt tard, el febrer de 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada