L’Ajuntament de la Seu aprova el pla per millorar el centre històric

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat el Pla de Millora Urbana del Centre Històric de la ciutat. Així, la Seu d’Urgell disposarà d’unes directrius concretes a l’hora d’intervenir en la millora del nucli antic, ja que es regulen de manera detallada les condicions d’ordenació urbanística d’aquesta part important de la ciutat.

Amb el Pla de Millora del Centre Històric, la Seu compta amb una nova normativa més àmplia que la que recull el Pla General d’Ordenació Urbana respecte a les obres i a les activitats que s’hi poden realitzar.

En aquest sentit s’ha manifestat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, qui ha volgut subratllar que “aquesta és una eina imprescindible que la Seu necessitava per tal de mantenir i potenciar l’indret més característic de la ciutat, el centre històric”. L’alcalde urgellenc també ha explicat que “el Pla es permet definir molt millor les actuacions tant públiques com provades que es realitzin al nucli antic en els propers temps”.

En aquest pla s’hi defineixen les àrees clau de transformació del centre històric de la capital alturgellenca, així com els àmbits d’actuació urbanística amb diferents objectius de millora del mateix.

Pel que fa a les àrees de transformació, el pla indica zones com el Pati Palau, el carrer Escorxador, el carrer sant Domènec o l’eix viari format per l’avinguda Pau Claris, el carrer Sant Ot i el passeig Joan Brudieu.

Respecte als àmbits d’actuació urbanística, el projecte defineix on cal fer connexions entre carrers per fer facilitar l’accés al centre històric. Com a exemple d’aquesta actuació, el pla preveu entre el carrer Bellavista i el nucli antic, a tocar de l’edifici del Seminari, la creació d’una nova bossa d’aparcament i millorar la zona de vianants.

Per facilitar l’accessibilitat al centre històric, també es preveu obrir passos per a vianants entre la plaça Patalín, a tocar del carrer Major, amb el carrer dels canonges, entre d’altres punts de la ciutat. A més a més, proposa l’agrupació de parcel•les petites per aconseguir habitatges amb millors condicions d’habitabilitat.

En un altre ordre de coses, el Pla també amplia el precatàleg de béns patrimonials del Pla General i alhora es detalla la gestió del paisatge urbà del centre històric de la Seu d’Urgell.

A partir d’aquest moment, el Pla de Millora Urbana del Centre Històric d ela Seu d’Urgell haurà de ser aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida per tal que es converteixi en el document de gestió urbanística d’aquest àmbit.

Participació ciutadana

El Pla de Millora del Centre Històric, encarregat a l’equip d’arquitectes Jornet Llop Pastor SLP, ha comptat en la seva elaboració amb la participació ciutadana a través de taules sectorials de debat i de sessions generals informatives del mateix pla.

Cal recordar que aquest pla es concreta en cinc grans eixos estructuradors que contenen els diferents camps d’actuació com són l’espai públic, l’accessibilitat i la mobilitat i l’habitabilitat.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.