El ple de l’Ajuntament urgellenc ha aprovat de manera definitiva, en la seva darrera sessió plenària, el compte general i dels seus òrgans de l’exercici 2012, amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU) i dels grups municipals d’ERC i PP; el vot negatiu del grup del PSC i l’abstenció d’ICV.

El tinent d’alcalde d’hisenda del Consistori de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, ha manifestat que amb l’aprovació dels comptes generals de l’any 2012 es compleixen “pràcticament” tots els objectius marcats en el Pla Econòmic i Financer 2012-2015. “Podem afirmar que per l’exercici de 2013 també va en aquesta mateixa direcció”, ha remarcat.

En aquest sentit, Fierro ha explicat que s’obté un estalvi net de l’ordre dels 900.000 euros i un romanent de tresoreria de prop dels 500.000 euros. Pel que fa referència a l’endeutament, s’ha tancat amb una ràtio del 113%, amb una previsió per finals del 2013 del 90%.

Jesús Fierro ha afegit que per aconseguir aquest objectius, no ha calgut traspassar dividends de HIULS cap a l’Ajuntament, per l’import pressupostat de 500.000 euros, ja que “hem estat capaços, mitjançant molts esforços, de generar l’estalvi més que suficient per no haver de recórrer als esmentats dividends”.

A més, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell també està complint amb el pagament a proveïdors. En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Hisenda ha afegit que “no ens ha calgut acollir-nos a cap de les dues convocatòries que ha presentat l’Estat espanyol”.

Finalment, Jesús Fierro ha volgut subratllar que si es continua en aquesta línia, al final d’aquest mandat municipal, les finances de l’Ajuntament urgellenc quedaran en millor situació que en les previsions plantejades en el Pla Econòmic i Financer.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada