L’Ajuntament de la Seu acorda recórrer la reforma local de l’Estat

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha pres un acord de ple per poder iniciar la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles primer i segon i altres disposicions afectades de la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Adminsitración Local (LRSAL) que va entrar en vigor el passat 31 de desembre.

Amb aquest acord de ple, aprovat pels grups municipals de CiU, PSC-Progrés, ERC i ICV, i amb el vot contrari del grup del PP, l’Ajuntament urgellenc s’adhereix a la campanya que pretén aglutinar més de 1.600 ajuntament de tot Espanya (que sumin almenys la sisena part de la població del conjunt de l’Estat) per presentar davant el Tribunal Constitucional un recurs contra la LRSAL.

Vulneració de l’autonomia local i les competències exclusives

L’acord de ple denuncia que aquesta reforma local vulnera clarament l’autonomia local i les competències exclusives en matèria de règim local de les comunitats autònomes que així ho tenen reconegut en l’Estatut d’autonomia.

Cal remarcar que la LRSAL no respecta els principis que informen la Carta Europea d’Autonomia Local ni tampoc l’autonomia local que garanteix la Constitució, eliminant el principi màxim de proximitat, imposant mecanismes de control que porten a una dependència jeràrquica.

LRSAL, perjudicial per la ciutadania i el funcionament de l’administració local

L’acord de ple també remarca que la LRSAL és totalment perjudicial per al conjunt dels ciutadans i per al bon funcionament de l’administració local, ja que posa en perill el sistema de prestació dels serveis municipals, i concretament, el sistema de serveis socials de proximitat, allunyant-los de la ciutadania; i castiga a l’administració local.

TOTES LES NOTÍCIES