L’AIVA creu que el Pla Engega és massa limitat

aiva-1L´Associació d´Importadors de Vehicles creu que el pla Engega, que preveu ajuts a la compra de vehicles energèticament eficients, és positiu però insuficient. Positiu perquè és la primera vegada que s´ajuda el sector però insuficient perquè actualment es compren massa pocs vehicles amb aquestes característiques.

Entre el 2012 i el 2013 només s´han comprat entre un 20 i un 25% de vehicles que emetin fins a 120 grams de CO2 per quilòmetre a l’atmosfera. Precisament aquest és el barem d’eficiència energètica aprovat pel Govern pel pla Engega. Els qui comprin els vehicles que el compleixin entre el 19 de març i el 19 de novembre podran tenir una subvenció que pot arribar fins als 3.000 euros. Segons la presidenta de l’AIVA, Maite Mas, aquest barem hauria de pujar fins als 140 grams de CO2 per les característiques del país, que requereix sovint vehicles més potents, com els 4 x 4.

Malgrat que considera que el pla Engega és insuficient, l’AIVA creu que és bo que el sector tingui ajuts. Segons ha afegit, s’haurà de veure com evoluciona aquest pla per fer-ne un balanç més fiable.