Laika organitza el segon Mercat de les Oportunitats per recaptar diners per atendre els animals abandonats

L’associació Laika ha organitzat el segon Mercat de segona mà i de les oportunitats aquest dissabte a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella. L’objectiu de l’esdeveniment és recollir fons per l’entitat ja que ‘amb la crisi hi ha molts abandonaments de gossos i gats’, ha explicat l’organitzadora de l’acte, Carolina Cuberes. A més, ha matisat que ‘tenim molta feina amb els gats’ perquè només se’n fa càrrec Laika. La fira se celebra cada últim dissabte de mes i en aquesta ocasió hi ha participat una quinzena de venedors, mentre que a la primera, celebrada al juliol n’eren una desena. Aleshores es van recaptar uns 350 euros i Cuberes preveu que aquest dissabte es mantingui o se superi la xifra.

La plaça Guillemó acull aquest dissabte des de les 10 hores fins a les 20 hores el segon Mercat de segona mà i de les Oportunitats organitzat per l’associació Laika. Una quinzena de venedors ofereixen diversitat de productes que ja han estat usats però, que encara es poden continuar fent servir. Així s’hi pot trobar des de roba, esquís, joguines, instruments musicals o bicicletes a un preu molt assequible.

Tots els diners que es recaptin durant la jornada aniran destinats íntegrament a l’associació Laika. ‘L’objectiu és recollir fons per a l’entitat ja que amb la crisi tenim molts abandonaments de gossos i gats’, ha explicat l’organitzadora de la fira, Carolina Cuberes. A més, ha destacat que on tenen molta feina és amb el dels gats, motiu pel qual s’hi destinen la majoria dels diners. I és que l’associació és la única que es fa càrrec d’aquests animals de companyia.

El mercat és la segona vegada que se celebra. La primera edició va tenir lloc el mes de juliol, on hi van participar una desena de venedors i es van recollir uns 350 euros. Una xifra que Carolina Cuberes ha valorat molt positivament i que espera que aquesta vegada es mantingui o se superi. De moment, aquest dissabte ha explicat que l’acte ‘està anat molt bé’ ja que ‘hi ha molta gent i donem ambient al barri’.

Continuïtat

D’altra banda, es preveu donar continuïtat al mercat, de fet a mitjans de setembre l’esdeveniment s’organitzarà a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i cada últim dissabte de cada mes se celebrarà a la plaça Guillemó. No obstant, Cubelles ha subratllat que de cara l’hivern no se sap què es farà ja que ‘tot dependrà del temps que faci’.

A Andorra no hi havia massa costum de fer fires amb productes de segona mà i de fet, ‘la iniciativa està tenint una molt bona acollida’, ha subratllat la vocal de Laika, Núria Romero. A més, ‘la gent ve a veure què troba i de retruc ens demanen per la gossera o ens fan consultes en relació als gats’. Per això, Romero creu que el mercat és una bona proposta perquè ha esdevingut ‘un punt de trobada per demanar informació sobre els animals, recaptar diners i fer pedagogia sobre el reciclatge’.

1 comentari

  1. el problema es que muchas personas como yo trabajamos y no podemos ir a lmercado por que cierra a las 8 y con una hora pasa comer no da tiempo asi que otra vez me quedo con las ganas de poder ir

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES