Laika denuncia el propietari del gos que va morir asfixiat dins d’un cotxe

gos2Aquest matí els responsables de Laika han presentat la denúncia contra el propietari del gos que va morir asfixiat a l’interior d’un vehicle al centre de Canillo. Reclamen una sanció de fins a 12.000 euros per maltractament animal.

Amb indignació i pena és com els responsables de Laika han presentat la denúncia per maltractament animal contra l’amo d’un gos asfixiat a l’interior d’un vehicle a ple sol. La mort del gos podria ser sancionada amb un import de fins a 12.000 euros. El president de l’associació, Josep Mas, espera “que la policia, ja que té l’atestat, pugui fer arribar la denúncia al propietari, perquè és espanyol” Laika reclama un enduriment de les penes pel maltractament als animals. Volen “que el maltractament molt greu a un animal s’inclogui en el codi penal”, de manera que en casos molt greus hi hagi penes de presó.

El gos va estar patint durant hores dins del cotxe. Un veí va avisar els agents de circulació i posteriorment van assistir-hi també la policia i els bombers. Tot i que van aconseguir treure’l del vehicle, l’animal va morir a les poques hores al veterinari. Fins al moment és la primera vegada que es té constància d’una mort així, però la crueltat als animals és molt més comuna sobretot en les colònies de gats que viuen al país. Mas afirma que “passen barbaritats”, com enverinaments i mutilacions.

Els amants dels animals esperen que la llei sigui més dura amb els causants d’aquestes situacions. Però també demanen més conscienciació i col·laboració per enfrontar-les.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.