Els resultats de les darreres analítiques de l’aigua d’Escaldes no han estat els esperats. Tal com ha explicat el president de CAPESA, Eduard López, s’ha detectat un microbi resistent al clor, motiu pel qual aquesta aigua seguirà sense ser apta per al consum humà almenys fins dijous, cap a les 10 del matí. El Comú ha informat que seguirà subministrant ampolles d’aigua al Prat Gran fins que s’acabin existències, i que es mantindrà el repartiment a les escoles. Des de CAPESA, han reconegut que s’ha “pecat d’optimisme” ja que confiaven tornar a la normalitat aquest dimecres a les 13 hores.

El Ministeri de Salut ja ha facilitat a CAPESA els resultats de les darreres analítiques sobre la potabilitat de l’aigua que arriba a les llars d’Escaldes-Engordany. Malgrat que el cònsol menor, Marc Calvet, assegurava aquest mateix dimecres al matí que confiaven tenir l’ok a les 13 hores i restablir la normalitat del servei “immediatament”, els resultats no han estat els esperats. Així, caldrà esperar 18 hores més, que és quan sortiran els resultats de les noves anàlisis que determinen el nivell de terbolesa de l’aigua que arriba dels dipòsits de la parròquia. Aquestes s’han pres amb mostres d’aigua d’aquest dimecres a primera hora del matí. Per tot plegat, han comunicat des del Comú, la població no pot beure aigua de l’aixeta de casa seva fins, almenys, aquest dijous al matí, pels volts de les 10 hores.

Tal com ha explicat el president de CAPESA, Eduard López, les analítiques han sortit correctes pel que fa als nivells de terbolesa, però no en l’aspecte microbiològic. S’ha detectat la presència “d’un microbi resistent al clor”, ha informat, a les mostres d’algunes zones concretes de la parròquia, que no la fan apte per al consum humà. López ha reconegut que han “pecat d’optimisme” ja que confiaven tornar a la normalitat aquest mateix dimecres al migdia.

Des de la corporació escaldenca han informat que el subministrament gratuït d’ampolles d’aigua al Prat Gran es mantindrà fins aproximadament aquest migdia i fins que s’acabin les existències. A partir de llavors s’aturarà el servei, tot i que sí que es mantindrà la distribució de les ampolles als centres escolars, també durant dijous.

Corporació comunal i població segueixen pendents del cel ja que s’esperen més pluges les properes hores, que podrien fer empitjorar la situació actual. López ha manifestat que una onada de precipitacions fortes podrien “fer canviar de nou l’escenari”, tot i que de moment no ho contemplen o almenys confien que no sigui així. En qualsevol cas, “estem preparats, tenim els filtres nets, els dipòsits al 100% i una terbolesa de sortida adequada”, ha assegurat el president de CAPESA. 

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada