Des d’aquest matí, segons informa el comú escaldenc, l’aigua de la parròquia ja és apta per al consum. Els problemes amb el subministrament d’aigua van començar el passat 21 de juliol, dia de la gran tempesta que va provocar el moviment d’un gran volum de terra a la zona del Madriu. Des de llavors s’han omplert les cisternes amb camions o s’ha repartit aigua envasada. Tot i això, hi ha hagut talls i restriccions i, durant molts dies, l’aigua no era potable.

Des d’aquest matí, l’aigua de l’aixeta ja torna a ser consumible a Escaldes. Però des del passat dia 21 hi ha hagut problemes amb el subministrament a causa de la gran tempesta, al camp de Claror, que va desprendre molta sedimentació i va taponar el riu. 

Diversos membres del comú i de l’empresa responsable de la xarxa de distribució, Capesa, han visitat la zona en diverses ocasions per poder buscar solucions alternatives. La captació d’aigua i els dipòsits van quedar bruts i van haver-se de netejar. Al dia següent es va restablir el subministrament, però a causa de la terbolesa, l’aigua no era potable. 

La potabilitat de l’aigua es decideix d’acord a les analítiques que ha estat fent el Govern i que analitzen paràmetres físics i químics. En obrir l’aixeta, però, era evident que l’aigua no es podia consumir. Això ha tingut afectacions en els comerços de restauració, que van haver de tancar durant el primer dia. Diversos hotels van haver de desviar clients. En general, els usuaris han sigut comprensius. Pel que fa als veïns, han tingut més malestar.

El comú finalment ha hagut de repartir aigua potable envasada. Han estat sis litres per persona i dia, tant divendres com dissabte. Avui, dia en què l’aigua torna a ser potable, s’han acabat els estocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada