aiguaL’Aigua d’Andorra, de la font d’Arinsal, tornarà a estar al mercat a finals d’any i amb un preu ‘mig’, segons el gerent d’Aigües d’Arinsal, Andreu Vilarrubla. Així ho ha anunciat en el marc de la inauguració de l’empresa, que s’ha presentat al poble aprofitant el dia de Sant Andreu, patró d’Arinsal. El gerent ha explicat que li hagués agradat poder tenir en marxa la producció per a aquesta data, però que falten per acabar d’ajustar algunes màquines. Tot i així, espera que en el propers dies es puguin llençar al mercat les ampolles d’1,5 litres, a un preu aproximat de 31 cèntims d’euro, i les de sis litres, a un preu que podria ser d’1,10 euros. A la inauguració hi han assistits els cònsols i consellers de la Massana, així com el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i tots han coincidit a destacar l’aspecte nostàlgic d’aquesta obertura i a desitjar molts èxits a la nova empresa.

En pocs dies hi haurà al mercat les ampolles d’1,5 litres i de 6 litres d’Aigua d’Andorra, Font d’Arinsal. Així ho ha indicat el gerent de l’empresa, que ha lamentat no haver pogut posar en marxa la producció a temps per al patró d’Arinsal, Sant Andreu. En ple funcionament, però, no estarà fins al 2014, ja que encara cal acabar d’ajustar algunes màquines, perquè tal com explica Andreu Vilarrubla, ‘hi ha vint màquines, i cada cop que falla una s’han de parar totes’. Cal acabar d’ajustar que totes les ampolles tanquin bé, que les etiquetes quedin ben enganxades, etc, i fins que el producte no estigui perfecte no es podrà trobar al mercat.

L’empresa distribuïdora serà Caves Andorranes, i per això Vilarrubla indica que ‘suposo que es podrà trobar a les botigues d’alimentació de tot el país, i també en restauració’. L’aigua que es comercialitzarà s’ha de caracteritzar per la seva qualitat, per ser aigua de mineralització dèbil, ‘molt ideal i molt bona’, com en diu el seu gerent. És per això que no es preveu que hi hagi una marca blanca, i el preu es trobarà en un nivell mig del que hi ha al mercat. Al voltant dels 31 cèntims l’ampolla d’1,5 litres i dels 1,10 euros la de sis litres.

L’acte d’inauguració ha comptat amb al voltant d’un centenar d’assistents que han volgut viure el renaixament de la històrica marca d’aigua d’Andorra, entre els quals hi han hagut diverses autoritats però també extreballadors de l’antiga fàbrica. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que ha clausurat l’acte, ha reconegut que ho ha fet ‘amb certa enyorança, per recordar quan ‘anaves als llocs, deies que eres d’Andorra i sovint el primer que recordaven era l’aigua’. Així, ha indicat que és com ‘recuperar una part de la nostra història’, i ha confiat que l’experiència dels empresaris farà que se sàpiguen adaptar als paradigmes de la comercialització i ‘entrar amb força i anar-se consolidant’. En relació a les recents fallides d’empreses, ha considerat que ‘no podem començar un projecte pensant en mimetismes amb altres que han fracassat’, però ha apuntat que aquest és ‘un projecte molt pensat i que compta amb l’experiència dels inversors, que és una garantia important’.

Durant la seva intervenció, Cinca ha demanat als empresaris que tinguin en compte que el seu producte porta el nom del país, i que en siguin uns bons ambaixadors allà on vagin. No obstant, Vilarrubla ha indicat que el primer pas del projecte és al país, i que serà més endavant quan es plantegin la comercialització a l’exterior.

Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, David Baró, ha augurat que ‘serà un cas d’èxit,. No pot fallar’. I ha posat de relleu el nom que portarà: Aigua d’Andorra. Font d’Arinsal, destacant que amb aquests dos topònims tornarà a donar a conèixer el poble i el país arreu.