Una  setantena de nens i nenes han gaudit, aquest dissabte a la tarda, de les activitats preparades per l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià. La nova entitat juvenil s’ha volgut donar a conèixer a la parròquia, i ha aprofitat per sumar-se als actes solidaris organitzats per col·laborar amb La Marató de TV3. L’Agrupament Escolta, format per una quinzena de joves, s’ha presentat a la plaça de la Germandat amb el ressò de les percussions del grup de ‘batucada’ de la Seu d’Urgell.

Els joves de totes les edats han participat, amb la col·laboració de l’Esbart Lauredià, de la ‘flashmob’ de La Marató de TV3 amb el tema ‘Les nits no moren mai’, del grup Dr. Prats. Les activitats de tarda han acabat amb una xocolatada popular, a 2 euros per cap, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament al programa solidari de la televisió catalana.

 “Som un petit grup de joves de Sant Julià que hem volgut impulsar aquesta iniciativa davant la manca de grups que es dediquen a fer activitats per a nois i noies menors d’edat”, ha explicat un dels impulsors de l’entitat, Ivan Duran. “Vam veure la necessitat de crear un grup per a nens i joves d’edats compreses entre els 6 i els 17 anys i hem agafat a ideologia escolta, que a cap i a la fi és el grup juvenil més gran del món, i creiem que pot tenir molta sortida perquè, a més, tenim un entorn de muntanyes que hi ajuda”, ha afegit.

L’entitat s’ha fixat l’objectiu de créixer en nombre de components, de manera que es puguin arribar a classificar en grups, per franges d’edat. L’escoltisme, explica Duran, agrupa diverses franges d’edat, la més petita, de 6 a 12 anys; de 12 a 14 i la darrera, dels 14 als 17. El jove ha fet una crida tant als “nens i nenes de tot el país” com “als monitors que vulguin venir a col·laborar”.

L’agrupament escolta té una singularitat que el diferencia d’altres entitats o moviments juvenils, i és que en aquest són els nens i les nenes els que escullen i preparen les activitats que volen realitzar. Per poder-les treballar i desenvolupar, el Comú els ha cedit un local, “el cau”, a la quarta planta de la Llar de Sant Julià. Es proposen fer una activitat al mes, uns campaments a l’estiu i ja han començat a muntar una sortida a Port Aventura.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada