aba-consell-2L’Agrupació de Bancs d’Andorra avala l’actuació del Govern, de l’INAF i dels procediments seguits per l’AREB en la intervenció de BPA. Així ho han manifestat el president i la directora de l’ABA en la primera compareixença de l’entitat davant de la comissió especial del Consell General que analitza el ‘cas BPA’. Avui els consellers també han plantejat neguits sobre com afectarà en el sector l’intercanvi automàtic d’informació.

Els membres de l’Agrupació de Bancs han fet aquest matí una anàlisi de la situació del sector financer i han respost les preguntes dels consellers. El president, Xavier Cornella, i la directora, Esther Puigcercós, que han avalat la gestió del Govern amb la intervenció de BPA, han exposat que l’impacte de la crisi de BPA ha estat mínima per a la resta de bancs. Sí que s’ha posat de relleu que l’afer Banca Privada d’Andorra ha desembocat en alguns canvis de dipòsits a altres tipus de productes bancaris.

Tot i que l’ABA reconeix que el sistema financer andorrà està sent examinat amb lupa per la resta del món, considera que el gros de la crisi quedarà resolt un cop els clients de BPA recuperin els estalvis. I l’associació que agrupa els bancs del país manté les expectatives favorables que així sigui. El plantejament de l’ABA ha estat, segons algunes fonts coneixedores del contingut de la trobada, tranquil·litzador. La d’avui era una compareixença molt esperada que havia estat ajornada amb anterioritat.

3 comentaris

  1. Oi tant, només faltaria… els primers beneficiats els altres bancs que es quedaran amb les despulles de la BPA amb l’ajuda inestimable del Sr. Jordi Cinca

  2. En el año 2012 Vds. encargaron un informe auditor a una empresa cuya titular en Andorra es Cristina Lozano Bonet, directora de Iberaudit en Andorra y directora de BPA en Panamá, y encausada por blanqueo de capitales. Vds. y el Glbierno de Andorra son el mismo cocido. Y la receta de este plato se les presentó en el verano de 2013 a través de un informe de mala praxis. A Vds., al INAF, y al Govern.

  3. EFE: Andbank, otra víctima del caso Banco Madrid y BPA: paraliza su salida a bolsa.

    A partir d’ara l’escudella a Andorra, amb tapadora oí????.. No sigui… Ufff.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada