L’AGREDA visita el Centre d’Innovació en matèria circular d’ECOEMBES, a Logronyo

Una representació de l'AGREDA es desplaça a Ecoembes, a Logronyo
Una DELEGACIÓ de l’AGREDA es desplaça a Logronyo interessada per l’economia circular (AGREDA)

L’Associació de Gestors de Residus d’Andorra, l’AGREDA, ha visitat aquest dimecres “The Circular Lab” d’ECOEMBES, el primer centre d’innovació en matèria d’economia circular d’Europa, ubicat a Logronyo. Ecoembes és l’organització sense ànim de lucre que té cura del medi ambient a través del reciclatge i l’ecodisseny dels envasos domèstics lleugers a Espanya.

Ecoembes és una organització sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos domèstics lleugers a Espanya i ajuda les empreses a integrar l’ecodisseny a la fabricació dels seus envasos per a promoure la reducció en la generació de residus.

En paraules del president de l’AGREDA, Francesc Zamora, aquesta visita vol servir “per a conèixer les iniciatives més innovadores en matèria d’economia circular, algunes de les quals son perfectament replicables a Andorra”.

Segons Zamora, els projectes de l’EcoLab “reforcen la idea que les empreses gestores de residus tenen un paper central i fonamental en l’economia circular; perquè hi ha iniciatives en què el protagonisme el tenen els particulars, les empreses o les administracions, però en totes elles hi ha sempre la participació del gestor de residus”.

“The Circular Lab“, és – des de la seva inauguració, ara fa cinc anys- un referent obert a la innovació, la tecnologia i el talent emprenedor amb l’objectiu de passar d’un model d’economia lineal -d’usar i llençar- a un circular, en què els residus esdevenen nous recursos.

TOTES LES NOTÍCIES