L’agència tributària única serà una realitat en dos anys

duanaSi al matí Jordi Cinca donava les xifres de la liquidació pressupostària de l’any, a la tarda el ministre ha comparegut davant la comissió legislativa de Finances per exposar el programa anual del departament de Tributs i Fronteres. El Govern continua defensant la necessitat de centralitzar els impostos en una agència tributària única. I això serà una realitat en dos anys perquè DA ho ha inclòs en una esmena a la llei de bases de l’ordenament tributari.

Una administració tributària única que recapti els impostos tant del Govern com dels comuns. La fórmula ideal serà una realitat perquè DA així ho ha inclòs en una esmena de la llei de bases de l’ordenament tributari.

El text diu que abans del 2017 el Govern i els comuns han de presentar un projecte de llei per crear aquesta agència tributària unificada. El ministre Jordi Cinca ha defensat aquesta tarda davant la comissió legislativa de Finances la importància de disposar d’aquest organisme centralitzador. Precisament per facilitar les gestions dels ciutadans, el departament de Tributs treballa en la implantació d’un formulari electrònic únic per dipositar els comptes i fer la declaració dels impostos. Això permetrà, segons el ministre Jordi Cinca, no haver de contractar treballadors més enllà d’alguns inspectors, lloc que ha definit “d’alta especialització”. Pel que fa a la resta, s’ha “fixat l’objectiu de no créixer”.

El ministre de Finances ha reiterat que canalitzar la liquidació de l’IRPF a través de la CASS i les rendes de l’estalvi a través de les mateixes entitats bancàries, pot ajudar força a no recarregar de feina aquesta agència tributària centralitzada.