L’Agència Tributària ha obert des del 2014 un total de 257 expedients dels quals ja n’ha tancat 205. Això ha suposat regularitzar quotes tributàries per valor de 2,2 milions i un recàrrec de 74.000 euros. Així ho ha posat en relleu el ministre de Finances, Jordi Cinca, a una reposta formulada pel president del grup parlamentari mixt, Pere López. El ministre també ha reconegut que cal més personal a l’Agència, especialment pel que fa a l’atenció al públic.

El servei d’inspeccions de l’Agència Tributària ha obert des del 2014 un total de 257 expedients, dels quals se n’han tancat 205, tal com ha fet constar el ministre de Finances, Jordi Cinca, en resposta a una pregunta formulada pel president del grup parlamentari mixt i conseller del PS, Pere López sobre una presumpta prescripció d’un expedient d’inspecció.

Cinca ha destacat que no li consta aquesta prescripció ni el malestar del personal de l’Agència a la qual s’ha referit López i ha destacat la feina que es fa des d’aquest organisme, tot i admetre que calen més recursos humans. Per aquest motiu, ha afegit, hi ha un concurs en curs per incorporar sis persones més, sobretot per reforçar l’atenció al públic.

Quant als expedients, el ministre ha concretat que arran de la seva obertura s’han regularitzat quotes tributàries per un import total de 2,2 milions i això ha suposat un recàrrec de 74.000 euros i unes sancions de 663.000 euros.

Pel que fa als terminis, un aspecte que preocupa al PS, el ministre ha destacat que ara com ara són de tres anys però que és una qüestió que es pot anar revisant. I, a l’últim, i sobre el fet que s’hagi sobrecarregat el director del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, amb la nova responsabilitat a l’AREB, Cinca ha respost que ha fet una tasca “excel·lent” i que el personal de l’Agència té molta autonomia, gràcies també a la tasca d’organització que ha fet Hinojosa.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada