L’agència Neilson estudia portar vols d’esquiadors aquest hivern a l’aeroport Andorra-la Seu


L’aeroport d’Andorra-la Seu podria rebre avions carregats d’esquiadors aquest hivern. És una idea que la companyia Neilson vol provar d’aquí a uns mesos com a mesura complementària als vols que ja envien a l’aeroport de Lleida. Mentrestant, l’aeroport segueix treballant per aconseguir dispositius que permetin aterrar-hi en condicions de visibilitat complicades.

L’agència britànica Neilson vol fer una prova pilot a les instal·lacions de l’aeroport. Es tractaria de dur turistes que vulguin esquiar a Andorra i que no suposaria cancel·lar línies a Lleida-Alguaire.

El fet de no poder rebre vols de fora de l’espai Schenguen no seria un problema, perquè en no ser vols regulars, la guàrdia civil espanyola podria venir específicament. Tot i així, el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, ha explicat que se segueix treballant per poder-ne rebre en el futur. Afirma que s’han fet demandes, cartes, trucades i gestions amb el ministeri espanyol d’Interior i “seguiim perseverant”.

Un altre dels projectes en què es treballa és en la instal·lació de dispositius que permetin ampliar el rang de situacions en què els vols poden aterrar en aquest aeroport.

El primer pla de viabilitat per modificar l’espai aeri ja s’ha aprovat. Ara cal fer-ne un segon per parlar de seguretat. Són els passos a seguir si es vol aconseguir que aquest aeroport també pugui rebre avions en condicions meteorològiques adverses. En aquest sentit, el director d’Aeroports de Catalunya ha afirmat que s’està analitzant una eina alternativa que en una primera fase demostra que és viable tècnicament. El president de l’Empresa Familiar Andorrana, Josep Maria Cases, ha assegurat que “no hi ha cap companyia que es vulgui jugar la salut i la seguretat dels seus clients sense saber si podran aterrar o no”. Està convençut que “si es donen els requisits de seguretat perquè vinguin vols, vindran”.

Precisament aquest matí membres de l’Empresa Familiar Andorrana han fet una visita guiada i jornada de portes obertes a l’aeroport per conèixer-ne les instal·lacions i veure quin profit podrien portar als empresaris andorrans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.